onsdag 29 juli 2009

Tunika ala 1975

fram


bak
Jag köpte en bunt Burdatidningar på Loppis hos Ringvor iRengård när vi var där på workshop. De flesta från 70-talet, några från tidigt 80-tal. Från och med slutet av 80-talet har jag en del egna, tyska sytidningar. I ett sommarnummer från 1975 fanns det flera modeller som jag skulle kunna tänka mig att sy.
Först ut är denna tunika. I tidningen var den sydd i vävt bomullstyg, vitt med rosor på. Jag valde i stället att sy i en singeljersey ur mina 101 meter tyg från Finland. På den tiden fanns det ju inte flera storlekar av alla mönster, utan olika modeller fanns i olika storlekar. Just denna fanns i storlek 40. Vanligtvis brukar jag ha storlek 42, så jag tänkte att det kunde vara bra med ett töjbart tyg...
Men jag tror faktiskt att det hade funkat i vävt tyg också. Nöjd!

Mönsterarken har ju onekligen utvecklats till det bättre med åren...

8 kommentarer:

Sandra sa...

Vilken fin tunika, man tänker inte alls 70 när man tänker på denna (positivt *ler*)

Kan inte vara helt lätt att hitta rätt mönsterbitar på det där arket, kan bli en intressant kombo i slutändan =)

Fit mum sa...

O-M-G! For et mønsterark!!!

Carolina sa...

Tunikan var fin, jag har också en hel hög med gamla burda från den tiden, men faktiskt inte vågat/orkat ge mig i kast med mönsterarken ;)

LillaBarn sa...

Fin!! Jag tycker Burda är svårtolkad vanligtvis, och det mönsterarket är nog ingenting jag skulle våga ge mig i kast med... Bra gjort!!

Ett Tu Tre sa...

Det blev jättesnygg!

Lilla Gryn sa...

Snygg!!

Strömming sa...

Den ser riktigt riktigt härlig ut!!! :D

Anonym sa...

Hur lyckas du hitta i det virrvarret? Jag blir helt yr i huvudet av bara tanken. Jag använder överstrykningspenna bara det handlar om några få plagg på samma ark.

Vilken tur att saker och ting förändras. :-)

Mycket fin tunika. Ser så välsydd ut och tyget är jättefint.