torsdag 9 juli 2009

Piratpremiär!


Jag brukar inte beställa de tyger som "alla andra" syr av, men Johanna Allards pirater visste jag direkt att jag skulle köpa när beskedet kom att de skulle tryckas av Mjuka Tyger.
Dels är det ett helt annorlunda tyg i och med att mönstret är så stort, och det finns så mycket att upptäcka i bilderna.
Dels tycker jag att det är så häftigt att bloggledes ha följt Johannas utveckling av trycket. Att gå från att screentrycka tyg metervis till att få ett upptryckt i hundratals meter-vilken häftig känsla det måste vara!
Sen är det kul att kunna gynna lokala talanger också! Jag bor i samma stad som Johanna, men känner henne inte alls annat än via hennes blogg!

I dag dök mitt förbeställda tyg upp med posten. Åkte genast i tvättmaskin och hann nogorlunda hängtorka ute innan jag började klippa till en t-shirt åt M. Tur att jag tog in tyget, och en massa annat tyg som också åkt med i samma maskin, för nu vräker regnet ner!

Mönstret är en blandning mellan ett Ottobremönster och en köpt t-shirt. Funderade lite på muddfärg. Det svarta i trycket ser svart ut, men inte svart-svart utan brun-svart, så en mörkbrun mudd stämde bättre än en svart, tyckte jag. Jag gruvade mig lite för halskanten, för mina sparsamma erfarenheter av interlock, som inte är något favorittyg egentligen, är inte goda. Rullån blev dock riktigt bra. Trixset är nog att skippa den elastiska raksömmen som jag tidigare försökt använda, och använda helt vanlig raksöm i tvillingsömmen. Det var heller inga svårigheter att dra tröjan över M´s huvud.
Det skall bli kul att se hur pass olika tröjorna, eller vad som nu blir sytt av resten av tyget, blir, beroende på vilken del av trycket som kommer med.

15 kommentarer:

Johanna sa...

Åh så underbart! Kul och se, och alla kommmer att vara lite olika:) I like!!!

Madelene sa...

suck! va fint!

Morvern sa...

Vilket kul tyg! Jättefin tröja blev det av det åxå :)

JuMel sa...

Jösses, vad häftig den tröjan blev! Tur att även jag beställt lite av tyger:)

Ett Tu Tre sa...

Vilken fin tröja det blev. själv avstod jag från att köpa tyget eftersom jag tyckte mönstret var för stort och svårt att anpassa till barnkläder, men din atröja är verkligen jättefin - trycket kommer absolut till sin rätt!

Millamolla sa...

Skithäftig! Är lite sugen på detta tyget oxå!

Aleisa sa...

ahhhhhhhhhh, vad fin, vill ha det!!!

Johanna sa...

Hejsan, jag har länkat till din sida i ett inlägg, och skrivit att du gjort snygga tröjor, hoppas det är ok. Annars petar jag bort det. Jag tycker du gjort dem så fina. Och visat upp så bra hur man kan använda tyget. Sen tycker en del att det är för stort mönster för små plagg, men jag tror det går bra om man bara är lite kreativ;). Ha det gott! Och tack för ditt fina inlägg, glädjer mig:)

Botilda sa...

Fantastiskt snyggt! (Jag önskar bara att tyget fanns hos någon annan återförsäljare...)

Minelo sa...

Oj vilken tröja!
Skulle gärna också ha tyget till tröjor till barnen, men dessvärre är det öken i plånboken.

Trodde jag hade dig i min blogglista förr, men nu är du där i alla fall =)

LillaBarn sa...

Kanonfin... Jag la in en betställning på det tyget, men tror jag måste göra det igen för nåt måste ha gått fel. Min dator är inte att lita på i dagarna tyvärr (sen Max pajade den...) och många mail bara försvinner spårlöst. Nåväl, jättefin tröja, love it!!

jenny sa...

superfin! Tyget är underbart.
jenny

anna sa...

Supersnygg!!

Lallis/Helene sa...

Jättefin tröja! Kul att se hur en tröja ser ut i pirattyget.

Jes sa...

Underbar tröja, verkligen super cool .)