lördag 22 januari 2011

Ny Utmaning: Ryms det i hyllan?

Jag har gjort årets städinsats bland tyghögarna. Tyvärr, eller dess bättre, tog jag inga bilder före röjningen.
Ända sedan i somras har det legat lite tyghögar där de inte borde ligga. På tillklippningsbordet, under tillklippningsbordet, på golvet, på skrivbordet... Inte blev ordningen bättre efter nyårshelgens Finlandsresa. Ytterligare en säck tyg som bredde ut sig efter tvätten.
Jag har förmånen att bo i ett rymligt hus med eget syrum. Jag har en bra tyghylla i form av IKEAs Expedit, enligt mig den bästa formen av tygförvaring. Jag och mina tyger förfogar dessutom över fyra garderober av standardstorlek, två i syrummet och två i ett förråd. Dessa har delvis Elfabackar, delvis vanliga hyllor. De rymmer mycket, men är mera svåröverskådliga än hyllan. Men rimligtvis borde jag kunna klara mig på detta utrymme. Så nu har jag tänkt starta en utmaning för mig själv:

Jag skall inte köpa mera tyger än vad som ryms i hyllan eller garderoberna som är avsatta för tygförvaring. Om jag behöver något nytt tyg för ett specifikt projekt som skall göras inom snar framtid är det tillåtet att handla det. Men jag skall inte köpa nya tyger bara för att de är fina/billiga/kan vara bra att ha, om de inte ryms inom befintliga utrymmen för tygförvaring.

Jag har tidigare vid några tillfällen varit med på "Använd det du har" utmaningar. Det här är ju någon form av lightvariant av den, så till vida att om jag verkligen behöver något specifikt så är det ok att köpa det. Å andra sidan tänker jag inte sätta någon tidsgräns för min utmaning. Jag hoppas i stället att detta skall vara början på en nyordning. Ta makten över tyghögarna liksom!
Och använder jag mig av det som finns i skåpen så blir det ju småningom ändå plats för nya spontanköp också! För den glädjen vill jag inte missunna mig. Men det är faktiskt ganska skönt med någon liten yta som inte är fullbelamrad med tyg!

Det kanske finns någon därute som känner igen sig i mina problem? Haka gärna på min utmaning! Jag föreslår att du då fotar din egen tygförvaring-i städat eller ostädat skick beroende på vad som kan vara effektivare sporre för dig- och lägger upp på din blogg. Kopiera gärna texten ovan också och lämna gärna en kommentar.!

Nystädad!

Som dagens arbetsliv: Inte mycket luft i systemet!


Garderobsdörren har inte gått att stänga på flera år tror jag...
Plastbackarna rymmer tygspill som barnen använder. Tygspill brukar ligga stora högar ovanpå och runt om kring också. Jag slängde tre stora kassar... Tidigare har jag burit sådant till dagis, gett till barnens kusiner etc, men behovet är ju ändå begränsat...

Fortfarande två backar med sånt som inte ryms någon annanstans. Dessa skall på sikt få plats i hylla eller garderober!

Detta skall jag sätta saxen i den närmaste framtiden

Problematiken går igen i garnförvaringen! OK, den får också ingå i min utmaning. Inget nytt garn " bara för att" innan det ryms i kistan!

6 kommentarer:

ett hörn av rymden sa...

Ett sånt löfte gjorde jag också här för nån vecka sedan... med följden att jag på loppis "hittade" tyg som var så "billigt" att jag "måste" ha det. Som tur fick jag uppsytt en del av det...

SandraS sa...

Jag hakar gärna på den utmaningen! Just nu ligger alla mina tyger och garner nerpackade i plastlådor och bananlådor eftersom jag flyttat in i mitt nya syrum. De lär ligga nerpackade ett tag till eftersom det är lite målningsarbete kvar och så har jag ingen hylla/garderob att trycka in grejerna i än. MEN jag skall sträva efter att inte fylla fler lådor för de är rätt många redan! :-)

ett hörn av rymden sa...

Jag hakar också på,mina tyger är också nerpackade i lådor, kontor och syrum ska byta plats. Återkommer med bilder när flytten är klar...

Pia sa...

Åh, känner ju så väl igen mig. Alla mina tyger ligger nedpackade i x antal pappkartonger och i linneskåpet och i överskåpen. Vill absolut haka på din utmaning. Har satt köpstopp på mig själv OM det inte handlar om vissa specifika tyger som jag ständigt håller ögonen öppna för

Lowella sa...

Jag har kört en liknande utmaning för mig själv nu ett tag. Under mina Kupan- besök går mantrat i huvudet; Gå till kassan, gå direkt till kassan utan att passera tyghyllan! ;)

Aleisa Ribalta sa...

jag antar det här utmaning, prometo solemnemente no comprar mas tela, no comprar mas tela, no ...... no sé, no sé si lo cumpliré