fredag 17 juli 2009

Workshop i textila smycken

I dag har jag och P haft en jätterolig eftermiddag! Vi har varit hos Ringvor i Rengård på workshop med temat smycken i återvunnen textil.
Ringvor är en mycket mångsidig textilhantverkare /textilkonstnär i den lilla byn Rengård i Norsjö kommun. I denna mysiga miljö driver hon sommartid café, och ordnar workshops i olika tekniker om fredagarna. Varje sommar finns det också en utställning i hennes lada med alster från föreningen Vävskälet . I sommar är temat för utställningen "Textila smycken från golv till tak".
Jättemycket fina och inspirerande saker!

I dagens workshop var vi ca 8 kvinnor i varierande åldrar som deltog. Målet var att göra halsband, armband och brosch i olika återvunna material. Jättespännande att gräva rund bland filtad ull, sammet och siden spillbitar, trådar, garn, pärlor mm och fundera på vad det skulle bli. Materialet självt gav liksom ideérna, ville bli något.

Blomman är min brosch. Armbandet fick en slingrande orm. Knäpps med en blankpolerad mässingsknapp och en slinga av tvinnat lingarn.
Mitt halsband gick tyvärr sönder då jag bar in allt för många saker ur bilen i famnen, få se om jag återkommer om det om det blir lagat.

P´s alster kan beskådas här.
4 kommentarer:

Strumpetossa sa...

Supersnygga!!

LillaBarn sa...

Vad kul, och vad fina de blev. Mysigt foto längst ned, ser ut som en typisk svensk sommar... Härligt!
Jag funderade på dagmamma ett tag, men det är nästan lika billigt med en nanny. Dyrt ska jag väl säga... Och det kostar minst lika mycket som dagis här. Är man dagmamma själv så tjänar man inte sådär jättebra tror jag, men säkert skapligt iallafall. Fast det är så många regler för att få vara dagmamma här att få är det. Jag var nanny ett bra tag (både i London och här), och tjänade ganska bra. Fast det har jag ingen vidare lust att jobba som igen.... Jag gillar att vara hemma med barnen, men måste väl jobba snart iallafall så vi kan köpa hus istället för lägenheten vi är i nu. Hmmm, kanske ska fråga farmor och farfar om de har lust att ta hand om barnen 5 dar i veckan =)

Doris_Assar sa...

Va kul, och vad fint det blev!

Monica Therese sa...

Tusen tusen takk for det skjønne kattestoffet!!! Gleder meg til jeg kan sy noe i det!!
Hilsen fra Monica i Norge