torsdag 9 juli 2009

Pikétröja

I vintras var en gammal barndomskompis hit och hälsade på med sin familj. Jag frågade den 11 åriga dottern om jag fick sy en tröja åt henne. Hon valde genast ut ett limegrönt pikétyg ur hyllan i syrummet. Det kändes väldigt somrigt, vilket passade bra eftersom tröjan inte blev levererad förrän nu då vi besökte mina föräldrar.
Lite riskfyllt att sy med flera månaders fördröjning åt någon i den åldern, plötsligt kan de ju ha vuxit alldeles påtagligt. Jag såg tröjan som hastigast när den var i användning, och den verkade i alla fall inte för liten. Mamman till dottern berättade att det är svårt att hitta passande kläder, eftersom dottern är ganska stabilt byggd. Det är ju fördelen med att sy, då går sådant att åtgärda!
I grunden finns en bas T-shirt i D-modell ur en Ottobre. Jag valde att göra tröjan flerfärgad, dels för att ge ett lite slankare intryck, och dels för att åstadkomma en sportigare stil, vilket jag uppfattar att dottern har. V-ringning i stället för rundhals vilket det var i originalet, samt en något rundad fåll i stället för rak, också detta för att ge ett längre intryck.Som tack för tröjan fick jag av den mottagande dottern en liten brosch i form av en trollslända i pärlor som hon gjort själv! Kul!

1 kommentar:

anna sa...

Superläcker!