tisdag 14 juli 2009

101,2 meter

Nu har jag mätt och tvättat alla mina tyger från Finlandsresan. Det var hela 101,2m! Jag gissade själv på ca 80 meter, så det var mer än jag trodde!
Det allra mest fantastiska är att jag dessutom lyckats få plats för alla! De senaste veckorna har mitt syrum varit helt överbelamrat. Tyghögar över allt! Inte blev det ju bättre ordning vartefter tygerna kom in från torkställningen...
I dag skulle dock svägerskan komma hit för att vi skulle sy en klänning åt henne, och klippa mönster och tyg till finklänning i vuxenstorlek funkar inte på ett sybord som är fullt med tyger så att bara ett litet hörn är ledigt. I går tog jag så itu med röran, med god hjälp av dotter P. Fleecetyg vakumpackades och fick plats i en tyggarderob. Lite wct-tyger som inte används åkte ut i förrådet. Resten, inklusive påslakanshögarna, fick faktiskt plats i hyllan, som ju inte såg direkt tom ut innan heller!
Jag kan verkligen rekommendera den här typen av hylla för tygförvaring: lätt att få överblick och stabilt att trava i, så att högarna hålls separerade. Jag har tyg i garderober också, både på vanliga hyllor och i elfabackssystem, men där blir det allt i en röra, och man ser inte vad som ligger längre in.

Jag var helt euforisk i morse: mitt vanliga skrivbord gick att torka av, tillklippningsbordet gick att fälla ihop, och det var snyggt i hyllan! Tänk att man kan bli så glad av att städa!

Medan jag städade klart i morse räknade maken och P i hop listorna där jag noterat mätningarna. Jag skulle ha gjort det på miniräknare, de gjorde det i datorn. Alltså blev det dessutom diagram över tygmängderna! 53 olika tyger var det, i varierande längder. Maken, inte jag, är statistiknörd...
Vann gissningstävlingen gjorde alltså den som gissat mest, nämligen Monica Therese som gissade på 91 m. Grattis!
Hör av dig på mailen angående adress, och om du vill ha vävt tyg eller trikå, enfärgat eller mönstrat.
Till sist en korsstygnsbroderad bonad som jag hittade i loppissäcken bland påslakanen, och som nu pryder väggen i mitt nystädade källarkrypin.

10 kommentarer:

Bustråden sa...

Oj men det blir ju snabbt mycket när man hittar fina tyger, hur gör du när du vaccumpackar, det kanske vore en bra ide?

Heimlaga sa...

Vacumpåsarna har jag köpt på ICA Maxi, jag tror de heter Compactor. Man suger luft ur påsarna med dammsugaren, och är det ett fluffigt tyg så krymper det väldigt mycket! Vissa påsar tenderar dock att släppa vakumet efter ett tag, och då växer de ju igen... Påsarna går att öppna och stänga (typ ziplock), så de är återanvändbara. Om bara vakumet hålls så är det perfekt för sådant man inte använder så ofta.

Bustråden sa...

Tack för svar, får nog investera i det!

ikketikketheo sa...

WOW :D - kan inte säga mer! ;)

LillaBarn sa...

Håhåhå, ja då kom jag ju inte i närheten ens... Jisses vad mycket tyg.

Monica Therese sa...

Næh,så gøy!! Tusen takk =)

Sandra från Åland sa...

Oj, vad tyg! Var har du handlat dem? Har du någon bra tygbutik bakom takana som andra finlandssvenskar kan få reda på? Jag rör mig mest i Åbotrakten, men det händer att jag tar mig en tur upp till Vasa. :-D

Marie Frost sa...

Oj, det var många meter det! Ska bli kul att se vad du gör med dem!

Heimlaga sa...

Sandra: tyg brukar jag köpa på Kangashalli Sutinen i Härmä. Om du letar under rubriken tyger så finns det ett inlägg från januari där jag beskriver stället.

Skaparmani sa...

Wow, vilket härligt tyglager, och vilket jättejobb att mäta alla tygerna.