måndag 13 juli 2009

Påslakansklänning

Dotter L brukar inte vara så ofta vara intresserad av att jag skall sy något åt henne. När P hade sin klänning som hon själv ritat, konstaterade dock L att "den var snygg". Alltså blev det en likadan åt henne.
Tyget hon valde var ett av påslakanen från förra inlägget, med milda färger i blekgrönt, rosa och lila. Eftersom det var ordentligt mjuktvättat bestämde jag mig för att testa ett tips jag läst någonstans, om att sy allt i dubbla lager tyg. Alltså inte sy ett särskilt foder, utan helt enkelt klippa till i dubbla tyglager men behandla det som ett lager. Ett påslakan inbjuder ju verkligen till det-då slipper man ju tom sprätta sömmarna innan! Funkade bra, och resultatet blev betydligt bättre än om jag skulle ha sytt i bara ett lager då tyget var så mjukt.

Klänningen måste ha blivit riktigt skön. Den användes först på en konfirmation och sedan till vardags-t ex som cowgirl-klänning!Nu har jag snart tvättat igenom mina tyger från Finlandsresan, men ännu finns chansen att vara med i min gissningstävling, om någon missat den!

3 kommentarer:

Johanna sa...

Jättesöt, sommrigt, härligt ser det ut. Gillar modellen.

Retro Elephant sa...

Ja det var en söt påslakansklänning!

//Lina

anna sa...

Underbar! Vad söt hon är!