tisdag 9 juni 2009

Favoritfärgerna

Så kommer då det sista ur 7-årspaketet:
När jag frågade den blivande 7-åringens mamma om dottern hade några favoritfärger, så trodde mamma inte det. Det enda hon hade uttryckt var att "svart inte är så fin färg". Senare frågade jag dottern om favoritfärger, och då kom svaret utan betänketid:vinrött, guld och silver!
Eftersom jag ju oftast syr efter principen "använd det du har hemma" så fick det styra vad det blev. En festklänning fick det bli av det som blivit över från någon klänning sydd till 7-åringens mamma. Mönstret är delar av en Ottobre klänning ur nr 3/2007. I originalet var det flera volanger utanpå kjolen. Idén att skala av den volangerna fick jag då jag läste min ekoswapkompis Ellans blogg. (Där kan ni se livebild på hennes dotter i samma klänningsmodell. Den gör sig mycket bättre live än på galge.) Se där vilken nytta man har av swapande!
Det är en lite svår modell att sy som present, eftersom man egentligen skulle behöva prova innan man syr på axelbanden. Förhoppningsvis kommer den ändå att passa förr eller senare...


Eftersom guld också angavs som favoritfärg, och det efter dessa 5 par guldtights fanns över en bit guldstretchtyg, så blev det ett par guldtights till 7-åringen också. Dessa fick dock ingen överdel.

Hittade också vinröd WCT i hyllan. Blev ett par enkla joggingbyxor med ett påsytt band i sidorna. Det har jag klippt från en randig gardin, som jag köpte på en loppis just för att använda som dekorationsband. Billigt sätt att fixa dekorationsband som skall sys på. Man klipper helt enkelt ut önskad rand med lite sömnsmån, pressar in kanterna och syr på. Från det här tyget har jag tidigare använt både de smala och de breda ränderna.Som överdel till byxorna en enkel t-shirt i Myllymuksuts sköna bambu-bomullstyg med röda klöverblad.


3 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Jättefina kläder!!! Guldbrallorna är verkligen guldiga! Ska komma ihåg det när min dotter blir lite äldre. Och tyget från Mullymuksut är ju bara såå fint...

Ett Tu Tre sa...

Vilket fantastiskt sjuårspaket du har sytt ihop! Den klöverblommiga trikån är ju bara för fin. Roligt också att du faktiskt frågade sjuåringen vad hon hade för favoritfärger - de flesta barn jag känner har mycket bestämda smakuppfattning redan från mycket unga år.

anna sa...

Underbar klänning och älskar guldbrallorna :-)