torsdag 1 oktober 2009

Mössprototyp


Första testmössan i ny modell. Jag eftersträvar en huvudnära mössa som täcker in öronen. Jag är inte mycket för mössor med pös på småbarn, de tenderar mest att hamna ner över ögonen.
Denna är sydd i randig interlock med foder i vit stretchfrotté. Sömmen i skarven hade dock en tendens att töja sig och bli "volang-ig" i stället för att hellre dra i hop något. Testade att sy en söm med resårtråd, som till smock, men det funkade inte. Resårtråden visade sig vara gammal, så när jag försökte sträcka den gick den bara av. Använde i stället sömmen som resårkanal för en rund, tunn resår, från tinningarna och bakåt, för att mössan skall sluta till om öronen.
Praktiskt med många färger, lätt att matcha till olika ytterkläder. Lite skojig effekt av ränderna upptill på mössan också, även om jag inte var supernoga med mönsterpassningen.

9 kommentarer:

Aleisa sa...

så himla kul, och sitter på perfekt, då kan lilla inte alls få kylan i öron, du har rätt med pös, man bara tänker på att det ser kul ut, men inte praktiska saker. fryser ni där upe? här var det hagel idag och efter det sol, men det är slut med sommaren nu, tyvärr.

JuMel sa...

Modellen ser fin ut tycker jag, bra med mössa som skyddar öronen!

Beata sa...

Fin, ser ut att vara en bra modell!

od Andulky sa...

Snygg!!

Fangoria sa...

Fin mössa!

Johanna sa...

Verkligen superfin!

Doris_Assar sa...

Ser fin ut, plus för imponerande mönsterpassning!!

Karin sa...

Super passform ju!

PajaS sa...

Kanonfin!