fredag 16 oktober 2009

Rinos ryska rosor


Jag fick en annorlunda vantbeställning av klänningsexperten Rino. Hon önskade sig svarta vantar med röda och cerise rosor "som på ryska sjalar". Jag letade på vårt lilla stadsdelsbibliotek och hittade inte mindre än 5 olika böcker med vantmönster! I en av dessa, "100 landskapsvantar" utgiven av ICA-kurriren, hittade jag ett mönster kallat Gotlandsvantar, som jag utgick ifrån.
Garnet är Novitas Nallegarn. Detta finns inte att köpa här, men jag hittade lämpliga färger hemma. Vantarna blev ganska stora, så tunna fingervantar får plats under. Det torde behövas, för annars blåser det ju gärna igenom stickade vantar. Själv använder jag nästan bara skinnhandskar, så det är kul att få sticka vantar åt andra!

10 kommentarer:

F . A . E sa...

Vilket jobb. Fina vantar.

JuMel sa...

Underbara!

rino sa...

Tack igen, jag är jättenöjd med mina vackra vantar!

Schyst rubrik fö

Y sa...

hur vackra som helst!!

Beata sa...

Vilka fantastiskt fina vantar! Underbara!

jenny sa...

Superfina vantar!

LillaBarn sa...

Jättefina! Jag fattar inte hur det kan bli nåt sånt fint av två pinnar och några garnnystan. Övergår min författningsförmåga.

Retro Elephant sa...

Älskar dem! Bered dig på att en beställning snart kommer till dig :)

//Lina

Aleisa sa...

Alltså, helt vackra och stålande fina vantar,wow!!!!, känns som rino blev drotningen i dem, sånt du klarar absolut allt, jag är en av dina många fans, och det vet du, desutom är du inte en som älskar rampluset, utan enkelheten, men annika, måste säga det, du är bäst!!!

HomeRiver sa...

Verkligen fina vantar!!