måndag 5 oktober 2009

Triss i sockor


Till en medsybloggare med tre söner, Stora Lilla J, har jag fått äran att sticka yllesockor inför vintern. Önskemålet var mellangrått garn. Lite ränder fick det också bli, då är det roligare att sticka och så kanske det underlättar för barnen (och föräldrarna...)att hålla reda på vems par som är vems!
De båda mindre paren är stickade i Nallegarn, för att inte bli för klumpiga i små kängor, det största paret 7-bröder. Fast jag borde kanske ha tagit 7-bröder till alla, så jag kunde ha satt rubriken 7-bröder till 3-bröder;)

Sockorna fick hänga med ut på skogspromenad för fotografering innan leverans, så jag bjuder på några andra bilder från den rundan. Det har varit en fantastiskt fin höst här, och jag har fått vara på underbara skogsrundor med M oc G. Något av det bästa jag vet, och barnen verkar också trivas!
Allt, förutom G´s mössa som är inköpt på Island, är Heimlaga av nyare eller äldre årgång. G´s hängselbyxor i varselorange bävernylon har hängt till alla fyra barnen och är mycket praktiska, snabbt ser man vart hon har strövat i väg...


6 kommentarer:

Aleisa sa...

åh, vilka härliga bilder i skogen , precis som dessa myssiga stunder tänker man när man blandar skogen och barn i den nostalgika minne, fast jag hade inte skogen där jag bodde när jag var lite, förutom på böckerna. Och mycket fina sockor, nu kommer de tre "bröder" att ha varma fotter som mina, kanske kommer du att höra igen att nån sömnproblem är fixat.

od Andulky sa...

Härliga bilder! Och underbara sockor, som vanligt :-)!

Anonym sa...

Kan jag få beställa några härliga sockar till mig köpa eller byta något med dig /Karolina esterochkonrad.blogg.se

Karin sa...

He he, ja om det bara vore att pyssla fina saker - men det ska ju bli fyndiga fina rubriker i bloggen också ;-)

Fit mum sa...

Ja, sokker blir det en del av her om dagen også - men på bestilling til de strikkedyktige bestemødrene da!

Flotte skogs-bilder!!!

LillaBarn sa...

Vilka otroligt fina skogsbilder, får mig att tänka på alla gånger jag varit och plockat lingon, blåbär och svamp med mormor och morfar när jag var liten. Det är sånt man minns när man är vuxen. Tyvärr kan man ju inte göra sånt här, finns inga bär eller svamp, men ormar och spindlar finns det ju som sagt gott om... Fina sockor!!!