fredag 7 januari 2011

Pennfodral?


När jag sydde polkagrispennfodralet åt L fick jag höra att även P kunde tänkas behöva ett nytt sådant. Där var tygvalet inte lika givet. Det blev ett blommigt i bruna toner.

Tänkte att det kan vara praktiskt med en bred botten så att fodralet kan stå upp. Avsydda hörn således. Tänkte dock inte vid första försöket på att jag då måste klippa även sidorna sneda,bredare mot botten, utan jag klippte en vanlig rektangel. Då blev resultatet så här:

Inte så snyggt! Men eftersom både material och tidsåtgång var mycket begränsad var det bara att göra om. Om jag skulle göra ytterligare ett pennfodral skulle jag göra det längre/bredare och inte så högt. Nu blev formen mera som en necessär, men det är naturligtvis också ett möjligt användningsområde

Fodrad med blommönstrad vit vaxduk. Vändsytt king blixtlåset, men i övrigt inte. Det finns säkert snyggare sätt att sy sådana här små väskor/fodral/necessärer, men det här är klart tidseffektivt...

1 kommentar:

Camilla/NÅNI by Smillas design sa...

Jättefint! Det går att enkelt få en botten genom att klippa bort trianglar från bottenhörnen, som de som är invikta på ett mjölkpaket, då får du en botten och slipper så många sömmar. Förstod du? Knappt jag förstod, men titta på ett mjölkpaket så förstår du nog vad jag menar. Jag har en jättebra länk till massor av väskor av alla de slag, där får man många tips.
Oj, jag babblar. Jättefin blogg iallafall!