måndag 27 december 2010

Polkagrisar!


Dotter Ls favoritgodis är polkagrisar. Polkagrisar stod också på hennes önskelista. Det blev lite av ett tema för hennes julklappar. Någon vecka innan jul kom hon ner i syrummet för att reparera sitt pennfodral som gått sönder. Då såg jag min chans att förse henne med ett nytt i julklapp. Tygvalet var enkelt: en stuvbit inköpt på secondhand eller loppis i somras, just med tanke på hennes favoritgodis. Pennfodralet fodrades med en bit vitblommig vaxduk som gör att det blir ganska stadigt. Innan jag slog in fodralet fylldes det med köpta polkagrisar!

En tygkasse eller väska blev det också av bara farten. Denna fodrad med vitt lakanstyg. Två innerfickor varav en med blixtlås, om jag minns rätt.

Stängning med knapp och resårögla. Lämplig knapp, eller hur?

Utöver de sydda polkagrisarna inhandlades också ett marmorbord på blocket. P och L fick bordsskivan tillsammans i julklapp, inklusive recept på polkagrisar. För att göra egna sådana behövs nämligen en stenskiva. Dessutom lär det behövas starka armar!

1 kommentar:

Aleisa sa...

Hej och god förtsättning på er! Vad fina presenter fick P, och vilken underbar julklänning till lilla G! Det hade varit toppen med min MBMs orangebrun klänningen, men det som kunden ville inte ha, togs omedelbart av en annan kompis som köpte, och jag hann inte att få den hem. Jag är säkert att den var 110 och ung 4 år har tjejen som fick den, så det skulle inte passa henne. Tyget räcker inte till en till, men har en bit som tänker trolla nåt till G, eller så vill du ha en annan alternativ, säg till snabbt så jag sätter igång mig med eres vinst. (OBS: finns det tyget av allt annat och samma modell om ni gillar)