lördag 12 september 2009

Vidareutveckling


Testar vidare utgående från mönstret från 1975. Eftersom passformen över skuldrorna är så bra, tänkte jag prova lite olika varianter framtill för att få lite variation.
Formen på infodringen blev jag nöjd med, men däremot inte fördelningen av rynkorna. Borde inte ha sytt något rynk längs den nedåtgående delen, nu blev det en pöseffekt där som inte har någon motsvarigeht på min kropp... Till en storbystad dam skulle det sannolikt vara snyggare!
Materialet är singeljersey med mönster av jättelika närbilder av rosenknoppar, tror jag, i lagom höstlika färger. Infodringen också i jersey, aubergin-färgad. Denna tunika fick hellånga ärmar. Kändes som att det behövdes något enfärgat nertill. Hade ingen mudd i samma färg, så i stället blev det en påsydd resårkanal. Även själva tunikan är förlängd, och avrundad både fram och bak.
I ursprungsmönstret skulle halsinfodringen sys på i enkelt lager, och sedan stofferas över sömnsmånen på insidan. Så har jag gjort på de tidigare, men nu rationaliserade jag och sydde i dubbla lager med overlocken, dvs ungefär som man syr på en mudd. Blev väl så bra, och mycket enklare!

1 kommentar:

LillaBarn sa...

Men vad kul, jag har en nästan precis likadan här hemma som väntar på ett blixtlås i ryggen innan den är klar. (Fast den har väntat på ett blixtlås i ungefär 6 månader nu...). Fast ditt tyg är mycket roligare än mitt förståss, mitt är ganska fint på nära håll men på avstånd ser det bara gråblaskigt ut. Det är nog därför den aldrig blir klar...