måndag 7 september 2009

Mera gult

Fortsättning på paketet till kusinen vars favoritfärg är gult:
Det var lite otippat men faktiskt extra roligt när jag fick hör att han gillade gult! Jag misstänker nämligen att det inte finns ett jättestort utbud av gula killkläder i affärerna, så då hade jag ju verkligen chansen att fylla på hans garderob med lite sådant. Dessvärre hade jag inte särskilt många gula tyger hemma heller, men några plagg gick det att få i hop till. De är inte tänkta att
matchas med varandra, utan att användas tillsammans med "ogula"kläder.

En raglantröja i velour. Hade bara kvar en liten bit gul velour, som fick bli framstycke. Detta till regnbågsrandiga ärmar och ett blått bakstycke i samma färg som muddarna.( Mudden köpte jag förövrigt på loppis i somras, av en kvinna som sålde ca 2 m mudd av vardera fyra färger. Hon hade tänkt börja sy barnkläder till sina barn när de var små, men kom aldrig i gång, och nu var barnen stora. Vissa laddar rejält redan i planeringsstadiet...)


En sommarskjorta efter samma mönster som denna. Tyget räckte precis till skjortan. Extra roligt, eftersom födelsedagsbarnets båda systrar fått plagg i samma tyg när de fyllt år, så nu kan de syskonmatcha om de(eller mamma?!) vill.

Ett par randiga byxor efter samma mönster som manchesterjeansen i förra inlägget. Dock med bakfickorna högre placerade. Originalmönstret hade nog blixtlås,knapp och linning, men åtminstone vår 5-åring använder aldrig sådana finesser även om de finns på byxorna, så jag håller mig till resårkanal. Enklare för alla parter!

2 kommentarer:

Aleisa sa...

superfina kläder!

anna sa...

Vad mycket fint! Den illgula var hur snygg som helst!!