torsdag 17 september 2009

Ögon i nackenSom förälder till en ettåring skulle det kanske vara bra att ha ögon i nacken också, men här hos oss är det ettåringen som har det. Eller snarare bak på ryggen då...
Lilla G använder nu utekläder som jag sydde till M då han var liten. Kläderna, jacka+ midjebyxa, är sydda i vindtyg, fodrade med ett nätliknande fodertyg, jag vet inte vad sånt heter.
De är hur som helst väldigt praktiska att dra på, och skyddar i alla fall från lite väta ute. Dessutom går den mesta leran att borsta av när den torkat...
Jackan har passpoaler i vinrött i skärningarna mellan grått och ljusblått. Både jacka och byxor har ett dekorationsband i sidan klippt ur en randig gardin. Det broderade ansiktet är en gratisbild från nätet någonstans, kanske tänkt att använda till trasdocka?

Och vad är nu detta: huva på en jacka till en ettåring, det är väl ändå inte lämpligt?!
Om man tittar noga kan man se att den är fastsatt med öglor av rund resår i knappar, så den lossnar ganska lätt om man drar i den. Men uppriktigt sagt är det inte särskilt ofta den blir använd, så egentligen tror jag att det är bättre att helt skippa huvor till barn. Det blir ju lite knöligt om de sitter mot ryggstödet i vagnen t ex. Och använder de huvorna så ser och hör de sämre, vilket ju i sig kan vara en fara. Så hellre sy några extra mössor så att det alltid finns en sådan till hands, i stället för att sy huvor på tröjor och jackor!

5 kommentarer:

Aleisa sa...

superkula kläder, så kreativ du är!!!, jag vill ha en sånt mamma.

Ett Tu Tre sa...

vilket fint uteset - roligt med ansiktet på ryggen.

Tant Ulrika sa...

Kikar in o tipsar dig som deltog i min dundertävling i samarbete med Me&i i våras, tyvärr ingen vinst då men nu kör jag en favorit i repris:

http://uj76.blogspot.com/2009/09/me-tavling-hos-tant.html

..där du än en gång har chansen att vinna 500kr att shoppa lös för hos Me&i :)

Fit mum sa...

Det var et kjempeflott sett, og jeg er for å ha hetter; praktiske i vind og uvær!
Er buksen med langt liv, evnt seler?
Er dette eget mønster, eller kan man kanskje finne det noe sted?

Heimlaga sa...

Fit mum: byxorna är midjebyxor. Jag minns inte vad jag använde för mönster, jag tror det var ett tröjmönster från Ottobre som jag modifierade och gjorde en större storlek av för att få lite extra rymligt. Byxorna var nog också något vanligt muddbyxmönster , troligen.