torsdag 24 september 2009

Färgglada, randiga knästrumpor


...så löd beställningen från Aleisa. Knästrumporna är till hennes döttrar. Funderingar fanns på stickade strumpbyxor, men det avrådde jag i från. Jag tror nämligen att det skulle bli ganska "stickigt och kli-igt" för ett barn. Knästrumpor utanpå bomullsstrumpbyxor borde däremot kunna funka.
Jag har aldrig stickat knästrumpor till mig själv eller mina barn, så jag är lite osäker på hur de kommer att hållas upp. De översta varven stickade jag med tunnare stickor för att ge en lite åtstramande effekt. Eventuellt går det ju att dra in en tunn resår, typ sådan man syr smock med, överst om det blir problem med att strumporna korvar ner sig.
Det mindre paret i stl 21 är stickat med Nallegarn och stickor 3½. Det tjockare 7-brödergarnet blir lite för klumpigt i så små storlekar, åtminstone om sockorna skall kunna användas i skor.
Det större paret är stl 28.
Aleisa själv ville också ha sockor, men av mera välbeprövad modell.
Hoppas knästrumporna och sockorna kommer till användning och värmer skönt!
Oftast brukar jag sticka sockor när jag ser tv, men dessa är åtminstone delvis stickade ute i solen på vår altan. Det känns så härligt lyxigt att få sitta ute i solen och sticka en septemberdag medan lilla G sover tupplur! Snart är det dock slut på sådana dagar, så det gäller att njuta av det som är kvar!

9 kommentarer:

od Andulky sa...

Underbara!!

Aleisa sa...

åh ja, tro mig, de är helt otroliga, fina som bara den, jag har vakning för humör här av de två, men jag har redan provat mina och deras och de håller, passsar utmärk, bilderna kommer så smånning om, tusan tack för det!

re.do sa...

Hemmagjorda tjocksockar är bäst! Har försökt charma min svärmor, ska lämna garn till henne så får hon "tvärfixa" några sockar :) Själv tar det några år innan de är klara även om jag tycker det är skoj att sticka.

Aleisa sa...

har en utmaning till dig i min blogg, hoppas du vill va med, kram!

Beata sa...

Vilka härliga sockor!

Moi! sa...

dom var jättesöta!

Aleisa sa...

lo entiendo perfectamente, perdona q te pusiera en un compromiso.

Anonym sa...

Heej :)
Jag har nu igång en hel del underbara tävlingar.
Kanske något som just du skulle vilja vinna
eller kanske något du skulle kunna ge bort till någon av dina nära och kära.

Kika in på länken och var gärna med:)
http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Är du int intresserad är det bara ta bort den hära kommentaren :)
Kramar //M

LillaBarn sa...

Knäsockar!!! Man kanske kommer tillbaks med en förfrågan om ett par såna åt Jade till hösten! Jättefina...