onsdag 9 september 2009

BondblusJag ville testa att sy detta mönster i ett vävt tyg, och valet föll på ett ganska storrutigt bomullstyg i rustika färger. Modellen påminner ju lite om en singoalla, men med sydd besparing i stället för resår i urringningen. Singoalla är, om jag förstått det rätt, en typisk svensk benämning. I andra länder kallas de för bond-blusar. Det rutiga tyget förstärker den lantliga känslan, tycker jag. Och uppvuxen på bondgård är jag, så det passar bra.

Jag skippade sprundet i besparingen fram, för att se hur det funkar utan, och för att det är nog mycket linjer i alla fall i och med det rutiga tyget. Blev helt ok.
Jag gillar verkligen det här mönstret, det sitter perfekt upptill och över axlarna. Lite i snävaste laget dock, så lite extra sömnsmån får det bli nästa gång. Och lite längre och avrundad nedtill vill jag också ha den. Men det kommer att bli fler! Annars tycker jag att många tunikor ser ut som gravidtält på mig, och det gillade jag inte ens när jag var gravid, men den här är lite figursydd även om det är en "rynkmodell".

6 kommentarer:

Palven sa...

Superfin modell! Gillar :o)

LillaBarn sa...

Tycker också modellen var jättefin!!

Villblomsten sa...

Så mye fint du har sudd :-)

Aleisa sa...

Jag vill ha en sånt!!!, allvarligt!

Beata sa...

Gillar både modellen och tyget!

Ett Tu Tre sa...

Vilken snygg modell, och det passar jättefint med det rutiga tyget.