torsdag 12 februari 2009

Rödbetssalladssockor


Nu har Mikaela fått sina sockor som hon vann i min utlottning. Hennes förstahandsval var enfärgade röda, men tyvärr hade jag inte tillräckligt med rött garn hemma. Jag var så sugen på att komma igång med att sticka, så inte vintern skulle ta slut innan hon fick glädje av sina sockor, så det fick bli hennes andrahands val av garn; 7-bröders polkka i rosa-lila nyanser.
Jag frågade familjen vad de tänkte på då de såg färgerna, och vi enades om rödbetssallad.
Och eftersom de hamnade hos en tjej med bok- och matblogg, så blev jag inspirerad att bidra med recept på min favoritrödbetssallad. Egentligen är det ett jullrecept, men det händer att jag gör den annars också:

Råriv lika delar rödbetor, äpplen och rotselleri fint och blanda. Servera en sås av gräddfil smaksatt med riven pepparrot i valfri mängd till.
Mycket enkelt och mycket gott! Eftersom såsen serveras vid sidan om kan det vara en mycket smal rödbetssallad om man vill, till skillnad från köpta varianter som finns vid jultid.

4 kommentarer:

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Ja dom är så varma och sköna. jag har haft dom på mig hela dagen.

Perfekt! Den ska jag prova vid lämpligt tillfälle.

Sandra -Vildkatten sa...

Vilken underbar kombination. Mina strumpor har hängt med nästan dagligen sedan de damp ner i brevlådan. Kanske i behov av en tvätt. Vad är det för tvättråd på dem?

Retro Elephant sa...

Härliga sockor! :)

//Lina

Heimlaga sa...

De går att tvätta i 40 grader fintvätt i maskin, det borde jag förstås ha skrivit!