lördag 28 februari 2009

Marsutmaningen

Såg denna utmaning i går hos Ulliga Gulliga Saker, men tvekade lite. Naturligtvis skulle jag klara mig en månad, kanske ett helt år, med de tyger och sybehör som jag har hemma. Men varför begränsa sig? Det är ju så roligt att leta tyger och tillbehör!
I dag var jag en sväng förbi min favoritaffär, Röda Korsets Kupan. Hittade en hel del bomullstyger. Typiska sådana"å det här var fint och skulle göra sig bra som en liten sommarklänning", men som sannolikt kommer att bli liggande länge osydda för att det finns saker som känns mera angelägna att sy när snön ligger meterdjup ute. Köpte tygerna ändå, men började fundera på tidsåtgången. Om jag på en hel månad aldrig gick i någon tyg- eller secondhand affär, och aldrig kikade på Tradera, så skulle jag kanske hinna sy lite mer? Lilla G sover allt mindre om dagarna, och är inte så förtjust i att jag sitter vare sig vid datorn eller symaskin, så sytiden har krympt. Och att sy och bli klar med något är ju faktiskt ännu roligare än att göra tygfynd! Och tyglagren hemma är tillräckligt stora för att det skall gå att göra fynd där också, sånt jag glömt bort att jag har! Alltså har jag anmält mig till utmaningen. Den passar ju extra bra under fastan också, som övning i att avstå från något...
Reglerna är som följer:

1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)
2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under mars månad.
3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)
4.
Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.
5. Meddela ditt deltagande till
http://beasbarnslikheter.blogspot.com/
Där läggs länkar till varje deltagare ut så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!Oavsett om du väljer att bli medpysslerska i utmaningen eller inte, så blir vi jätteglada om du skulle vilja tipsa om "Använd det du har" på din blogg och bifoga ovanstående logotype i din blogg.

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Vad kul att du också är med :-)
Kram/Veronica

anna sa...

Spännande, kul idé! Ska läsa igenom och fundera på saken :-).

Beas barnslikheter sa...

Vad roligt att du ändå hoppade på trots att du tvekade.

Jag känner väl lite som du - att man inte vill begränsa sig, men på något sätt så känner jag ändå att kreativiteten ÖKAR för min del när jag är tvungen att "klara" mig lite på det jag har hemma istället. Då får jag fixa och trixa och samtidigt så känner jag mig så förbaskat nöjd och lite "ekonomisk" när jag skapat något enbart från det jag redan haft. Jag hoppas att du ska känna samma härliga känsla!

Lycka till nu, goa medpysslerska!

:-)