fredag 11 december 2009

Raglantopp


När jag sydde denna klänning fanns det i samma Ottobrenummer(5/08) en raglantopp som bars under klänningen. Just då hann jag inte sy någon topp, utan använde en befintlig under. Tänkte dock att borde testa senare, eftersom ringningarna verkade följa varandra snyggt, vilket inte den befintliga toppens ringning gjorde.
Nu sydde jag upp toppen i en mörkröd singeljersey inför julen. Jag har dock inte testat med klänningen över, eftersom den hänger i en garderob där lilla G låg och sov när jag fotade. Men bara som topp gillar jag alls inte modellen. Jag klär inte i raglanskärning, vilket jag ju egentligen redan vet... Den vida urringningen blev inte perfekt vid kantningen och blir lätt sladdrig.
Jag får fortsätta att hoppas att den trots allt blir användbar under klänningen, då syns ju varken raglanskärning eller urringning!

4 kommentarer:

LillaBarn sa...

Den ser ju jättefin ut på provdockan iallafall, och den lär ju bli jättebra ihop med den gråa klänningen. Tjusigt!

od Andulky sa...

Jättefin!!
P.S. Materialkemi :-). Har läst teknisk fysik med materialvetenskap i botten.
Ha det fint!!
/Anna

RÄVENoRÄKAN sa...

Härlig färg!
Jag hade också problem med kantningen av halsringningen så jag gjorde om och satte dit muddkant i samma tyg. Fast då blir urringningen inte lika vid, vilket jag iofs tyckte blev bättre.

yngla sa...

Fast jag tycker att den är snygg. Riktigt snygg, kan inte se "sladdret" du skriver om. Underbar julröd färg var det också.