tisdag 1 december 2009

Pasteller från 2009

Jag skrev tidigare i höst att detta är min favoritpyjamasmodell. Så var det. Tills lilla G kom på att hon enkelt kan ta av sig hela pyjamasen på tre sekunder...Vi hinner knappt lyfta ner henne från skötbordet innan hon springer runt i bara blöjan! Och sen tas den på ett antal gånger under kvällen, men lika fullt hinner hon oftas ta av den i sängen innan hon somnar. Och att sova i bara blöjan utan täcke känns ju inte så mysigt när det börjar bli vinter.
Lösningen blev en ny pyjamas efter ungefär samma mönster, men med blixtlåset i sömmen mitt bak i stället. Det visade sig funka riktigt bra, hittills har hon inte gjort några försök att ta av sig den.
Som vanligt tog jag det material som fanns hemma. Mitt lager vinterstretchfrotté från 90-talet börjar tryta, så det blev rosa framstycken, vita bakstycken och blå ärmar. Blixtlåset rosa/aprikos, inte helt snyggt men funktionellt...
jag tyckte framsidan såg lite konstig ut eftersom det är en söm mitt fram. Funderade på en applikation, men vill inte gärna ha en massa skavande zigzagsömmar på insidan direkt mot huden, då G oftast sover på magen. Kom på att jag hade fått ett stryka-på-märke i ett paket med sytillbehör. Det visade sig vara perfekt i färg! Däremot hade jag inte fått någon instruktion om hur man skulle gå till väga när man atte fast det, så jag lyckades dra sönder märket en aning innan jag fick fast det. Vet inte heller hur det kommer att hålla i tvätten. men det sitter så länge det sitter.


I bakgrunden syns ett mysterium: Min garnkista. Jag stickar och stickar, men ändå blir den svårare och svårare att stänga. Garnmängden borde ju minska, eller?!
Ett bildbevis på att pyjamasen hållits på ända till långt in på förmiddagen! G har tagit på sig mössan och sedan slocknat på hallgolvet med sin älskade kudde!

3 kommentarer:

Tygterrier sa...

Tvångströja är det enda rätta ;-)

Du vet väl att garnnystan är som daggmaskar (eller som man trodde att daggmaskar var när man var liten) - om man delar dem blir de dubbelt så många. Om man drar ut garnet i ena änden gör nystanet i skydd av kistans mörker ett nytt nystan i andra änden för att överleva... Starka krafter det här!!

Aleisa sa...

hihi, vad hon är gullig! garnkystan, ja!!!! det undrar jag med, värför mina tyger tar över och jag kan knapp andas, skitt!

LillaBarn sa...

Hahaha, vad gullig. Och jag har samma problem som du med dina garnnystan, fast jag med mina tyger. Ju mer jag syr, desto mer tyger blir det... Konstigt tycker jag....