tisdag 29 december 2009

Utvärdering syåret 2009


Ett par Lovikkasockor till mig själv har kommit till under julhelgen


Ett Tu Tre skrev så fint om sitt syår, och kastade ut lite frågor till alla som vill haka på. Det är nog inte så dumt att stanna till och utvärdera.

Första delen av året, fram till mitten av oktober, var jag föräldraledig med lilla G. En dag utan sömnad eller stickning var ovanlig. Sedan började jag jobba, men tycker ändå att jag hunnit sy och sticka, kanske mer än jag trodde.
2009 är det år då jag så smått börjat få beställningar från andra än familjen. Fram för allt är det sockor, vantar och prästskjortor. En lite udda blandning!
Sockor är det som klart dominerar, även för eget/familjens bruk. Räknade till totalt 39 par stickade sockor/knästrumpor och 15 par vantar under året. Jag har stickat mycket tidigare också, men inte så här mycket på ett år.

Av det jag sytt kommer jag nog mest att minnas min folkdräkt, som jag äntligen kom mig för att ta itu med. Förhoppningsvis skall den följa mig resten av livet.

Vad har jag då för planer för kommande år? Inga särskilda. Jag skrev i kommentar till Ett tu tre att jag mest ägnar mig åt SWOP-sewing without any plan... Jag försöker se vad som kan tänkas behövas i egna och familjens garderober, och sen ger det ena det andra och så sitter jag plötsligt där och syr också det som egentligen inte behövs... Just nu står något så oavancerat som grillvantar på listan, eftersom befintliga par är nedkladdade med knäcksmet efter julen. Visst, de går att tvätta också, men jag har ändå sett behovet.

En uppföljande bild från vår altan. Jämförelsevis var det ju lite snö på julaftonsbilden...
Till sist vill jag önska er alla sybloggsvänner ETT GOTT NYTT ÅR
med en bild på mig själv från 27/12. Det hade fallit ca 70 cm lös nysnö på bara några dagar och det gick att simma i snön! Jag lade mig stillsamt ner baklänges i snön, och höll på att försvinna! Ingen grävde ner mig, men tack och lov fanns det familjemedlemmar som drog upp mig! Sen blev det glögg, bastu och Ice Age 3 på DVD-en riktigt mysig dag!

5 kommentarer:

LillaBarn sa...

Mitt syår kan nog beskrivas med ett ord - klänningar..... Nästa år blir det förhoppningsvis lite mer variation! Det har varit roligt att följa din blogg, gott nytt år till dig och din familj!!!

LustigLinda sa...

Kul att du vill vara med i mitt lilla lotteri! Det ser underbart ut med så mycket snö förresten. Självklart kommer det nu när jag inte kunnat åka hem till Sverige denna vinter...typiskt.

Helena sa...

God fortsättning!

ett tu tre sa...

God fortsättning på det nya året!
Det ser verkligen härligt ut med all snön ni har. I Skåne smälte allt bort under julhelgen, så även om det är riktigt kallt nu så är det torr barmark.
Gott nytt sy- och skapande år 2010!

Aleisa sa...

Ditt syår var fantanstisk, som bloggare hade du inspirerat många och jag är lyclig att jag var en av dem. Om jag äger den finaste du har gjord, vet jag inte, för foldäkten var omöjligt att konkurrera med, men iaf finaste för oss. jag älskar heimlaga, vi får ser vad de kommer detta år, kram!