lördag 5 december 2009

Laddat för bekväma prästskjortor


Ännu en prästskjorta i bomullstrikå har nått sin beställare. Denna beställare fick tips via en sybloggande släkting som hade läst min blogg. Kul! Min vanliga modell, men med halvlång ärm och en lägre krage.
Eftersom jag på kort tid fått flera förfrågningar om prästskjortor så har jag passat på att fylla förrådet ytterligare med lämpliga tyger. Avsikten var först att beställa mer bambutrikå från Myllymuksut, men då var den slut. På en förfrågan fick jag veta att de nog inte skulle få in den igen, åtminstone inte inom en nära framtid. Någon bambutrikå från någon svensk leverantör kunde jag inte hitta.
I stället beställde jag viscosejersey med lycra i färgerna naturvitt,mörkgrått och svart samt kraftigare bomullstrikå med lycra i vitt, ljusgrått, mörkgrått och svart från Stoff och Stil. De tygerna kändes också helt ok, och är billigare än bambun.
Men är de tygerna precis kommit fick jag ett nytt mail från Myllymuksut om att nu har de åter den svarta bambun i lager! Snopet!
Nu har jag just sytt en till prästtopp i den sista biten bambu jag hade hemma, och det är ett fantastiskt skönt material. Konsulterade Mikaela som köpte den första prästtoppen i bambu, och som nu hunnit använda den ett halvår, och hon rekommenderade varmt bambun. Den har tydligen klarat tvättarna bra. Så nu har jag beställt bambutrikå ochså, i färgerna naturvitt, svart, brunt och limegrönt.
Som tur är passar ju singeltrikå med lycra även till annat än prästskjortor, annars skulle jag väl ha tyg för flera års beställningar.De kanske slutar som vanliga toppar och tights i stället...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, då kanske den ska till min moster! Hon hade planer på att beställa sist jag träffade henne i höstas. Det här blir en riktig succe för dig ju! Kul! Hoppas du inte tycker det blir för monotont att sy prästtoppar ;)

LillaBarn sa...

Ja, det blir nog en ny karriär, lovikka vantar och prästskjortor. Jag tycker fortfarande att en prästtröja i moln skulle vara helt i sin rätt...

Krumelur sa...

Snygga prästskjortor!! Det här är helt klart en marknad!! Hoppas du vet att det bara är diakoner som har gröna skjortor?! Men det kan du också marknadsföra!! ;) Jag ska tipsa alla präster jag känner... det är rätt många då jag jobbar i församling.. :)

Aleisa sa...

Som sagt, mellan himlet och jorden, är Heimlaga BÄST!

Heimlaga sa...

Ikketikketheo:visst, du är den skyldiga...
Krumelur: ja, den gröna är hemtagen just för att jag tyckte den såg "diakongrön" ut...
Och nej, det blir inte monotont, så många skjortor handlar det inte om...Och de lyckas ändå alltid bli en utmaning, även när jag tycker att jag borde kunna momenten utan och innan...

Ett Tu Tre sa...

Kul att se dina prästtröjor och kul att de fått så varmt mottagande och har blivit/är på väg att bli riktigt poppis. du har mutat in en alldeles egen nisch.

maria sa...

Hej! Wow, vilka snygga prästskjortor du gjort! Jag är präst och glad syamatör, som gärna skulle sy något liknande till mig själv. Men hur får du till kragen? Och hur får du till den utan blixtlås? OM du skulle vilja tipsa (syr bara åt mig själv, om jag nu ens klarar det), så skriv gärna till: saga.maria@gmail.com.
Frid, Maria

maria sa...

Förresten - du kanske redan gör det, men jag tycker du skulle vara med på Prästklädesdagarna som arrangeras vid varje Pastoralinstitut (Uppsala/Lund). Jag kan vidarebefodra info om den i Lund nu i vår om du skulle vara intresserad. Skriv bara till ovanstående email, så får du tipset. Allt gott, Maria