måndag 28 december 2009

Pyjamas del 1

Hela familjen fick pyjams i julklapp, utom jag... I familjen ingår detta läsår tre stora tjejer. Utöver P 14 och L 12 finns även E 16, utbytesstudent från Ryssland. Att sy julklappar åt ungdomar är förstås lite riskfylt, men den risken tar jag. Vissa plagg kanske blir liggande oanvänt, men mycket blir ändå använt. Och pyjamas är ju ett ganska säkert kort.
Senaste Ottobre innehöll ett gäng pyjamasmönster som lockade. Visserligen tycker jag linnevarianten känns väl somrig just nu, men man kan ju komplettera med andra överdelar.
Materialet i byxorna är gamla, mjuktvättade påslakan. Vi får väl se hur länge de håller.
I topparna är det singeljersey. Mönstret fanns i två olika längder, topp respektive nattlinne. Jag ritade av det längre, och sen blev det lite varierande längder beroende på hur stora stuvar det var. Till de rosa-blå byxorna blev det två överdelar, i olika längd.

6 kommentarer:

Nette/Rostis sa...

jättefina, gilla färgkombinationerna. har själv suttit och funderat på att sy till tösen av detta mönster, får se om ivern håller i sig

Carolina sa...

Fina! Och ett av tygen känner jag allt igen ;)

Krajamaria sa...

De gula pyjamasbyxorna är underbara! :)

Heimlaga sa...

Helt rätt Carolina, det gula tyget kommer från dig via ekoswapen!

LillaBarn sa...

Jättefina, nästan synd att sova i dock!!! Helt klart godkänt för att hämta tidningen, eller gå ned till bageriet och köpa frallor i. Underbara färger och fina modeller.

Ett Tu Tre sa...

Wow, säger jag! Jättefina! (Men jag håller med att linnevarianten kändes lite somrig - men snyggt blev det.)