torsdag 27 augusti 2009

Påfyllning


i garderoben behöver M. När jag sorterade hans kläder i våras fick en hel del halvt urvuxna plagg ligga kvar. På sommaren tycker jag inte att det gör något med lite korta ärmar och ben, snarast är det bara praktiskt om det slaskas med vatten och grävs i sand. Men detta i kombination med ytterligare tillväxt under sommaren gör att plötsligt är väldigt många plagg vääldigt korta i ärmar och ben!

Först ut blev en raglantröja efter något Ottobremönster. Det grå tyget är en riktigt kraftig singeljersey från Olssons tyger, det gula är en interlock. Broderiet är från en diskett som följde med symaskinen när jag fick den för många år sen.
Desvärre blev tröjan alldeles för stor. Jag mätte på en tröja som M haft sedan i vintras, och tänkte att den här bör ju bli lite större. Men lite större har en tendens att bli mycket större när jag är i farten. Det är inte första gången det händer... Nåja, tids nog passar den ju, men den gör ju ingen nytta just nu. Alltså behöver fler tröjor sys.

6 kommentarer:

Aleisa sa...

hihi, han kan ha det nästa år, har man så många barn du, aldrig fel med kläder, det nån som passar det ändå. fin broderi, den som sparar alltid ha. saludos

Johannah sa...

En fågel viskade i mitt öra att du är en hejjare på att sticka... Lite försynt ber jag dig att läsa min blogg: http://pumpalot.blogspot.com/2009/08/nagon-som-vill-byta.html

Johanna sa...

Hejsan,
Nä jag har inte heller hittat något på nätet.

LillaBarn sa...

Fast det gör ju inte så mycket om tröjor är lite för stora, då kan de användas längre!!! Max och Jade använder faktiskt samma tröjor många gånger (fast Max behöver fler tröjbyten än Jade per dag förståss, har aldrig varit med om maken till destructive liten kille...)

anna sa...

Jättefin!!!

Aleisa sa...

den kan vara en tunika, fast det är bara om det en flicka, pojkarna har inte tunikor på, vad tokig jag är!