fredag 14 augusti 2009

Färdig!


Nu är även förklädet klart! Jag hade inte tillgång till någon förlaga, det gamla ligger förmodligen kvar i Finland hos min mamma, så jag fick gissa lite utifrån minnesbilder och de bilder som går att hitta på nätet. Det kändes väldigt långsmalt då jag sydde det, men på ser det ut som jag tror det skall göra. Det är sytt i samma linnetyg som blusen. Fållen runt om är bred och vikt utåt, fastsydd med hålsömmen/utdragssömmen som går alldeles invid fållen.

Ärmarna på blusen gjorde jag om i går, sprättade loss och kortade av. De hade blivit alldeles på tok för långa, så att det blev överhäng över manchetten.

Nu är alltså allt det sydda klart. Tillkommer lite "kringutrustning" som jag har sedan tidigare. Livebild på mig i full mundering torde komma efter helgen.

7 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Bra jobbat, vilket projekt!!!

Aleisa sa...

Strålande!

Monica Therese sa...

Oioioi den var fiiin!! Gleder meg til å se live bildet!!

LillaBarn sa...

Vilket jobb!! Well done, blir det nån live bild??

Ett Tu Tre sa...

Wow, så fint det blev, och vad fort det gick för dig att få den färdig. Bjuder du månne på en livebild framöver?

yngla sa...

Underbar folkdräkt! Och oj så sugen man bli på att sy hålsöm... Men jag förstår inte, "fastsydd med hålsömmen"... Hur?

Heimlaga sa...

Appropå att fålla med hålsöm: Man tar ett stygn om trådarna i utdragssömmen, och sen ett stygn ca två trådar åt sidan. Det är detta stygn man vid fållningen syr genom den vikta fållen. Riktigt behändigt faktiskt! Verkar hålla för maskintvätt också, redan testat...