lördag 22 augusti 2009

Marknad i Amsterdam


Det här är ett ganska inaktuellt inlägg...
I maj i år besökte jag Nederländerna tillsammans med mina arbetskamrater. Sista dagen, söndag, hade vi lite tid att strosa i Amsterdam. Tyvärr var den stora loppmarknaden stängd söndagar. Däremot hittade jag och en kollega en liten hantverksmarknad på ett torg. Där fanns stånd som såg ut som tagna direkt ur den svenska sybloggsvärlden! Min kamera hade dock lagt av, men jag bad kollegan fota och maila mig bilderna. Då fastnade de på något sätt på någon server(?), men nu har maken sent om sider fixat så att de kom fram.Jag tror att klänningarna var en annan säljare än väskorna, om jag minns rätt, och visitkort som jag tog har jag dessvärre slarvat bort. Väskorna var dock från Katrina Kaye. Visst är det facinerande att se hur likt det är. Jag känner t o m igen vissa tyger ur min egen hylla. Nu syr jag ju inga väskor själv, men modellen skulle också kunna komma ur någon svensk syblogg!
En tygaffär lyckades jag hitta i Groningen, där vi var större delen av tiden. Inte speciellt märkvärdig dock, det blev bara lite randig velour(från de båda mittersta rullarna på bilden), och så overlocktråd i pastellfärger, i en behändig mellanstorlek på konerna.

4 kommentarer:

Aleisa sa...

åh, så fina bilder, tur att de inte har försvunnit, härliga att se. tack för det!

rino sa...

oj vad spännande, tack för att du visade!

anna sa...

Kul!!

LillaBarn sa...

Tyvärr kollade jag inte in någon marknad när jag var i Amsterdam. Fast jag var bara 20 då, och kollade mest in pubarna och sånt... Ser lite svenskt ut, det kan jag hålla med om!