torsdag 7 juli 2011

Syltburkslockshatt!Detta måste vara den allra enklaste av hattar! För att testa hur det funkar klippte jag en rund cirkel i tunt bomullstyg, ritade en mindre rund cirkel inuti och sydde fast ett resårband mätt efter Gs huvudomkrets. Sträckte resårbandet så mycket det gick, men på slutet blev det ändå ett litet veck för att få resårbandet att nå hela vägen runt. Men det syns inte, och spelar ingen roll. G blev så gullig i hatten att jag kantade med rullfåll på overlocken för att göra även prototypen användningsbar. Jag associerar till syltburksöverdrag(varför hade man sådana?) eller sovmössor i Lilla Huset på Prärien!

Nästa variant blev aningen mera välgjord. Två lager bomullstyg, varav det ena förstärkt med vliseline. Kantat med blank snedslå. Innan jag sydde i hop tygen hade jag också markerat var resårbandet skall löpa, och där sytt två små knapphål där dragskon skulle löpa. I med resårband på med snoddstopp och pärla(jag har enkla snoddstoppar med bara ett hål, därför behövs en pärla som ytterligare stopp). Färdig!

4 kommentarer:

Made by Inferno sa...

Åååh så fin, precis en sådan som min sexåring önskat sig som sovhatt för att hennes hår inte ska trassla sig!

//Martina

yngla sa...

Vilken söt mössa! Får också präriekänsla av modellen. Har nyligen sett om serien och visst är det sådana som systrarna har på sig nattetid!

Heimlaga sa...

Så bra, Yngla, då var min känsla rätt!Jag har nog inte sett något av avsnitten på 30-år, och har väldigt vaga minnen av Lilla Huset på Prärien, men det kändes som att den hörde hemma där!

Fangoria sa...

Wow så söt!!