lördag 16 juli 2011

60-tals klänning!Svägerskan var här på barnkalas och jag erbjöd mig att sy en klänning till henne, allt för att lätta på trycket i tygskåpet. Hon föll för ett ljusgrönt 60-talstyg, inköpt via tradera för något år sedan. Tyget var nytt och hade fortfarnde etiketten kvar.Märkt med Österrikes flagga och bestod av 40% rayon, 40% bomull och 20 % akryl. Inga tvättråd däremot... Valde att inte tvätta tyget innan jag sydde. Risk för att det blir en engångsklänning, men då har den i alla fall blivit använd!

Utifrån hennes tygval föreslog jag ett mönster ur Ottobre 2/2008, som kallas just 60-talsklänning. Efter lite tvekan nappade hon på det, och blev nöjd med slutresultatet.
Fodret skulle också hämtas ur mitt befintliga lager. Det fanns någon grön variant också, men valet föll på ett knallrosa fodertyg som någon sytt till gardiner tidigare. Man kan ana fodret i urringningen och ärmhål i vissa vinklar Detta i sin tur gav upphov till rosa, blomformade knappar på fickorna. Något knallrosa skärpspänne hade jag inte hemma, så där blev det strass i stället!

Tack till svåger M för fotograferingen!

5 kommentarer:

Libe sa...

Så himla läcker :)

rino sa...

oj vad fin den blev, hoppas verkligen inte att det blir en använd-en-gång-klänning!
det syns verkligen att tyget är gammalt (på ett bra sätt)

Aleisa sa...

men Annica, sà himlaaaaaaa fint!

Y sa...

vilken passform!!

Y sa...

snygg!!!! (skulle jag också skriva)