onsdag 2 februari 2011

LurvjackaUnder min tygrunda i Härmä kring nyår köpte jag en bit brokig teddy för att sy en kofta åt M. Ofta tycker jag att teddy är ganska hårt och obehagligt på insidan även om utsidan är mjuk och fluffig, men den här kändes skön även på insidan. Jag ville ha en enkel modell med krage,blixtlås och fickor. Plockade ett nummer på måfå ur en av tidskriftssamlarna med Ottobre-jag har nästan alla deras årgångar-och för en gångs skull hittade jag direkt vad jag sökte, i nummer 3/2003. Det mönstret var visserligen ett tjejmönster med något insvängd midja, men det är ju bara att klippa rakt i stället.
Infodring kring framkanterna, resår i ärmslut och nedtill. Fickor med sned öppning sydda utanpå. Inser nu att jag aldrig fotade själva koftan, bara livebilder, och att tyget kamoflerar alla detaljer. Men en gosig vinterkofta blev det.

2 kommentarer:

Lowella sa...

Ser riktigt varm o go ut. Instämmer ang baksidan på teddy brukar vara hårda o tråkiga. Vilken tur att hitta en som är skön på insidan också.

ett hörn av rymden sa...

tänkte genast då jag såg bilden att detdär tyget måste vara från Härmä. =)Det fanns av det då jag var dit i höstas, men hade så mycket annat på listan som jag skulle ha så ingen teddy blev det den gången... Vilken fin och gosig jacka det blev!