fredag 11 februari 2011

Förberedelser...


...för blöjfrihet. När jag städade bland tygspillet insåg jag att jag borde sy trosor till Lilla G. Än så länge har hon varit väldigt ointresserad av potta, men det kommer väl, senast till sommaren. Och då går det åt trosor i mängd, det vet jag.
Så nu gjorde jag något jag vet att man inte borde-serieproducerade utan att prova först! Sen provade hon i alla fall ett par, och de verkade passa hyfsat i alla fall. Mönstret kommer ur någon Ottobre, stl 98.
Det är roligt att kunna använda småbitar! Bäst tyckte jag kantningen blev med singeljersey med stretch i fyra lager, sydda med tvillingnål. Rationellt med samma färgskala för att slippa byta tråd. Nu måste jag ändå invänta att dessa börjar användas innan jag sätter mig och syr fler par, så att jag får se att de funkar i praktiken också.

Ett roligt dubbeltryckt tyg, singeljersey med lycra, med bär på ena sidan, blåmelerat på andra sidan.


Lapptäckmönstrad singeljersey med lycra, kantad med muddväv

Samma tyg kantat med sig själv

Enfärgad kraftig singeljersey kantad med ovanstående lapptäckstyg


Ribbstickad randig jersey kantad med bärtyget från det översta paret

3 kommentarer:

od Andulky sa...

Fina! Det går åt lite när det är dax :-)

Lowella sa...

Meeen, det är ju precis vad jag oxå har på lut :) Klippte till två par men hejdade mig så jag får kolla hur de funkar i praktiken innan jag gör flera. Fast mina (dotterns) ligger bara tillklippta än så länge...

mulliga m sa...

Söta!