lördag 4 december 2010

Det smyger småtomtar runt husen


...och spejar på om det finns några snälla barn!

Fjolårets tomtedräkt, tillika pyjamas, har blivit för liten för G. Ms passar fortfarande, och känns fräsch trots att den använts som pyjamas av och till hela året. Den funkar gott för årets alla luciatåg.
G fick dock en ny dräkt. Använde Meedoms form ett stl 98 med långa muddar, så att den skall räcka även nästa år. Blev lite orolig för att den skulle vara allt för stor, men så blev det inte.
Röd, ganska stadig, interlock+ grå muddväv. Mössan sydd som en tub i dubbelt tyg, för att vara så pass varm att den funkar som riktig mössa ute om det inte är allt för kallt. Tofsen består i att änden, där tyget är vikt, klipptes upp till remsor/öglor, och sedan knöts i hop med en grå remsa. Mycket enkelt!
Jag gillar det enkla, mera svenska stuket på tomtedräkt. Har lite svårt för stormarknadernas amerikaniserade knallröda dräkter med extremt fluffiga pälskanter, glitter, blinkande stjärnor och annat sådant i brandfarlig polyester. Eller flamskyddsbehandlat är det kanske...
Det tar på krafterna att tomta...

4 kommentarer:

Annika/Idis o jag sa...

Vilka söta tomtar ni har hos er! Hoppas att vi också får se ett gäng gulliga tomtar mm hos oss nu när luciatågen närmar sig!

Johanna sa...

Jättegullig tomte. Fin fina tomtedräkter. Håller med dig gillar inte heller det överdrivna amerikanska julgrejerna.

Aleisa sa...

Så söt tomte! Lilla G har blivit jättestor. BAka? jag har försökt så mycket som helst, min problem är det allt bränns, hahaha

finnkids sa...

Söt tomte och fin dress!