lördag 14 november 2009

Tomtepyjamas

Mina inlägg kommer inte så ofta nu sen jag började om att jobba. Naturligtvis beror det på att jag inte har lika mycket tid att sy och sticka. Men också på att jag inte riktigt vetat vad jag skall sy. Inget stort behov av nya kläder här hemma, snarast så att alla lådor/garderober svämmar över av användbara kläder. Inte alltid snygga och lättmatchade, men ändå andvändbara, och då bär det mig lite emot att slänga/skicka i väg dessa bara för att kunna producera nytt. Bättre än att köpa/sy ekologiskt är ju faktiskt att inte köpa/sy mer än man behöver, utan använda det som finns.
Förra lördagen kom dock snön här i Skellefteå, och då fick jag julkänslor. Och en ny tomtepyjamas behöver M. Han har haft samma i tre jular tror jag, och däremellan använt den som just pyjamas, så den kunde jag slänga med gott samvete...
En enkel, tvådelad pyjamas i röd singeljersey med mudd i ljusgråmelerat. Mönster ur senaste Ottobre,med raglanskärning. Kvar av tyget fanns precis lagom till en liknande till Lillasyster G. Så nu är de redo för Luciatåg!

Tanken på jul födde också andra idéer, men vissa saker dröjer det ju innan det går att blogga om...

2 kommentarer:

Aleisa sa...

ja, jag håller med, måste använda alla kläder och sy efter behöv, dessa pyjamas är ju prastiska, för man kan sova i dem hela året och ha de på sig i olika fester, till ex lucia och julfest på dagis, så det var ju faktiskt en bra ide. kram till alla, är det kallt? ushhhh!

LillaBarn sa...

Håller verkligen med dig... Här slängs inget, men tyvärr fylls det på en hel del även om det inte riktigt behövs... Fina tomtedräkter. Jag funderade på att sy ett par pepparkaksgubbsdräkter, men vi får väl se hur det blir med det!