onsdag 29 december 2010

PippitröjaLilla Gs stora favorit är Pippi. Gamla hederliga spelfilmerna från 60-talet snurrar här flera gånger i veckan. För att inte säga flera gånger om dagen ibland...
Alltså införskaffade jag i somras garn för att sticka en "Pippitröja" till julklapp. Novitas Nallegarn behandlad med jojobaolja och aloevera. Verkligen jättemjukt och behagligt trots att det ät 75% ull. Och maskintvättbart, annars vore det inte så praktiskt med en vit tröja.
Mönstret kommer från ICA-kurriren.Utifrån angiven masktäthet jämfört med annat jag stickat i samma garn valde jag storlek 2 år. Men när jag stickat fram och bakstycket upptäckte jag att det i vidd snarast motsvarade stl 6-9 månader, och att jag dessutom stickat det alldeles för långt...Bara att riva upp och börja om! Nu blev det mönster stl 4 år i stället, och den blev lagom. Dvs lite för stor nu, men tanken är ju att hon skall kunna ha den även nästa vinter.
Valde att sticka fram- och bakstycket på rundstickor upp till ärmhålen.Även ärmarna är rundstickade. Dels tycker jag att det är lättare vid de mönsterstickade ränderna, dels är ju monteringen det tråkigaste när man stickar större plagg. Det är kanske därför jag mest stickar sockor-då är det ingen montering!
Knytsnoddarna påtade dotter P. Jag tänkte att tunna virkade varianter lättare ger hårda smällknutar som är svåra att pilla upp.

1 kommentar:

mulliga m sa...

Härlig tröja! Påtade snoddar är väldigt fina tycker jag.