onsdag 8 december 2010

I tomtens säck...


...någonstans i närheten kommer dessa plagg att dyka upp.
Systrarnas mamma gjorde beställningen och valde tyger. Jag trodde att den "rosa skog" jag hade hemma skulle räcka till bägge, men det gick åt förvånandsvärt mycket tyg till kimonomodellen, så när jag hade börjat klippa nr två insåg jag att det skulle bli för lite tyg. Men eftersom beställaren var ute i tid-tack för det!-var det ju bara att beställa mera. Men det gick troll i detta! Först fick jag fel tyg levererat-rosa pusselbitar i stället för rosa skog. Mailade Mjuka Tyger och meddelade detta. Sen väntade jag. När det gått en vecka utan att jag hört något mailade jag igen. Tydligen hade det första mailet kommit bort. Men Anna skulle skicka rätt tyg, och det fellevererade fick jag behålla. Väntade igen, en vecka drygt, men inget paket dök upp. Påtalade detta, och Anna skulle kolla med posten. Efter ytterligare någon vecka gav hon upp. Då skulle hon skicka ytterligare en leverans. Men nu fanns det bara en halvmeter rosa skog kvar! Tack och lov räckte det, och tack och lov kom den leveransen fram! Men på något sätt kändes det som att det nog inte var tänkt att jag skulle ha mer rosa skog...
Nåja. Bägge tunikorna-som från början nog mer är som klänningar-blev klara. Mönster ur Ottobre 4/2008. Till dessa svarta velourbyxor med så pass mycket pös i bensluten att jag fick sy rynktråd innan jag sydde på muddarna.

8 kommentarer:

Junebacken! sa...

Oj, det här var ju rena skräckscenariot.. Vilken tur att det gick bra till slut och att du inte sydde fel eller något så att du behövt ÄNNU mera tyg!!
De blev väldigt fina iaf, gillar kinainspirationen. =)

katta sa...

åh, vilka fina:) Tittade igenom din blogg, så mycket fint du gör!

Mirrezz sa...

Hon verkar inte riktigt ha kolla på vad och hur hon skickar tyvärr,hade själv världens problem med leveransen därifrån...

Lowellas tråd sa...

Oj, vilka turer med posten. Men tur då att det du fick till slut räckte så det gick ihop. Fina julklappar blev det iaf till sist ju =)

mulliga m sa...

Vilka fina tunikor! Mottagarna blir säkert nöjda.

Maria sa...

Mycket snyggt!

Aleisa sa...

Heimlaga, STORT GRATTIS till dig, du har vunnit tävlingen och får välja en valfri MBM, alltså allt du ser här eller inte, marimekko finns, du väljer själv!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aleisa sa...

Hahaha Anika, jag visste du skulle gilla just den här klänningen, vi väntar till beställaren lämna tbx och tar sin i mindre strl, fast jag tror att den andra är för stor till G. Klänningen jag sydde först är som 104, och den jag sytt efter 92/98. Om hon vill inte ha den på tisdag, jag skickar direkt till dig. vi hörs snart!