torsdag 28 oktober 2010

Skinnhandskar


För något år sedan skulle Kupan här i stan byta golv, så de hade stegvis ökande rabatt för att tömma lokalen. Jag tror det var 80% rabatt då jag köpte några skinnjackor med avsikt att återvinna lädret. Nu äntligen blev det första paret ut för ett par skinnhandskar till mig. Fast just nu behöver jag nog inga bruna handskar... Men nu är de i alla fall sydda.
Utgick från detta mönster, men gjorde delningen på handflatesidan upp mot handleden i stället för tvärs över handflatan, bekvämare så.
Fodret består av ett ylletyg som jag nog närmast skulle beskriva som ullfrotté, köpt på Ohlsons Tyger förra vintern. Sen kom jag på att det säkert skulle funka utmärkt att använda återvunna ylletröjor för sådana här ändamål. Kantade med muddväv vid handloven.
Tanken är att behandla vantarna med läderbalsam eller liknande innan de tas i bruk, för en jämnare yta och en ökad vattentålighet. Nu var skinnet lite olika slitet beroende på var på jackan delarna satt, men det tror jag syns mindre efter insmörjning.

4 kommentarer:

Libe sa...

Vilken bra idé och så fina de blev :)

yngla sa...

Snyggt! Gillar dem skarpt, återvinning när den är som bäst alltså!

Lowellas tråd sa...

Snygga och ser riktigt varma o goa ut! Som jag sagt förrut, det är kul med återbruk. Fast skinn/läder har jag inte testat ännu, men det har funnits i tankarna just vid nåt tillfälle när man ser alla skinnjackor på Kupan.
Tack för din vänliga kommentar hos mig! Jag har faktiskt inte heller gillat bilderna på omlotten i boken, tyckte det såg opraktiskt ut på nåt vis o kanske lite väl retro, men sen har jag sett så många fina på andra bloggar så det blev värt ett försök =)
Oväntad fördel=det finns ju 2 framsidor beroende på vilken man lägger överst när man knyter. Bra när de små kladdar ner sig!

Helena sa...

Vilken bra idé, jättesnygga!