lördag 9 oktober 2010

Rosa till mig


Blev förtjust i tunikamönstret Bessie i senaste Ottobre dam. Dels gillar jag formen på skärningen kring urringningen, dels att den har knappar. Kombinationen med vävt tyg till trikå kändes också lockande. I tidningen var det enfärgad trikå med en mönstrad kant kring urringningen. Här blev det tvärtom. Tittar man i tidningen skall man också notera att deras tecknade skiss av plagget inte alls har samma form på urringningen som mönstret har. Där är livebilden korrekt, inte skissen.
Den rosa trikån är en singeljersey med lycra, färgad på något batikliknande sätt så att den ser ut som i hopskrynklat papper. Eller nervceller i jätteförstoring associerade jag också till...
Under bysten sitter en resårkanal som man kan undra om den egentligen fyller någon funktion. Knapparna sydde jag dit utan knapphål, jag skulle ändå aldrig bry mig om att knäppa upp dem, eftersom det går enkelt att dra skapelsen över huvudet ändå. Ärmarna kantade jag med muddväv efter att först ha rynkat i hop dem. Originalet hade gummitrådsrynkning, men jag gillar inte sladder kring handlederna.
Allt material ur egna lagret. Som vanligt med andra ord. Hoppas jag kommer att gilla modellen, det finns material till många...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fin! Gillar verkligen urringningen med knapparna som detalj. Skulle vara roligt att se hur den sitter på
/Y

Miiaoo sa...

Ja, den är jättefin! Gillar också ringningen! Hur är det tänkt med kanten nertill? ska det i knytband eller varför är den "öppen" fram?

Skapat av mig sa...

Fin! Man kanske ska testa!

Heimlaga sa...

Miiaoo: den är bara fållad som vanligt med tvillingnål nedtill. Det är provdockan som sticker fram och är delad:) Det kanske skulle ha varit extra snyggt med en brum kant nedtill!

Pulchella sa...

Det är alltid spännande att kolla din omväxlande blogg! Den här var jättefin!

Äppel Päppel sa...

Jättesnygg! Gillar knapparna i urringningen, SNYGGT!

Lowellas tråd sa...

Riktigt snygg modell och ett häftigt tyg. Gillar när det är liv i tyget.

mulliga m sa...

Snygg tunika! Jag har också funderat på att sy den modellen.

Aleisa sa...

Mycket fin tunika!