tisdag 29 juni 2010

Husmorstips...


Ett enkelt förkläde i frukttyg som en snabb present till midsommarfestens värdinna. Eller värd, kanske?
Vinröda kantband med guldprickar-från någon julgardin skulle jag tro.

Då jag ändå är i köksregionerna med detta inlägg måste jag passa på och göra reklam för en fantastisk produkt , som räddade vårt soffbord. Lilla G hade fått tag på en mörkblå permanenttuschpenna och gjort ett yvigt konstverk på vårat soffbord av ljust trä. jag provade med såpa utan effekt. Med Dilutin, ett gammeldags giftigt preparat för olja och asfaltfläckar... Ingen effekt.
Så testade jag då dessa svampar, som fungerar som ett sorts suddgummi, med bara vatten, och vips var all tusch borta från bordet! På något sätt lyfter de mekaniskt bort smutsen, men mycket mera effektivt än microfiber dukar. Svamparna nöts ner efter hand, som ett suddgummi, men håller ändå till flera användningar. Funkar också utmärkt att få bort modellera från golvet, tejprester etc Kräver dock ett tåligt underlag. Det som är ritat på papperstapeterna vågar jag inte ge mig på...

3 kommentarer:

Maria sa...

Ja dom där svamparna är jättebra, vi har också fått bort sådant som man aldrig trodde skulle gå bort.
Svarta streck av skor på parkettgolv går också bort till exempel.

Linda sa...

råkade ut för samma sak på parketten, OH-penna. golvet blev lite ljusare där jag gnott runt (fick gno hårt), men nu är det några månader sen och jag kan inte se nåt så färgen verkar ha "kommit tillbaka"

Karin på Ösäter sa...

Galltvål är något jag funnit nyligen, det tar bort det mesta på det mesta.
Funkar som den svampen, mirakel!!
Karin på Ösäter