torsdag 24 juni 2010

Grön och gul presentM fick inte bara utklädningskläder i present, även om han uppskattade dem mer än de vanliga kläderna.
Favoritfärgerna när man frågar är grönt, gult, vitt och svart. Alltså blev det en grön jacka i ett plastat polyestertyg som fanns hemma. Bland tänkbara fodertyg låg sista biten av ett lite våfflat bomullstyg med roliga grodor. Grodorna stämde färgmässigt bra till det gröna tyget. Och grodorna har röd och vitrandig tröja, så det gav upphov av valet till kontrasterande bomullstyg i fickor, krage och vindslå-en gammal gardin som delvis var ganska blekt. Fick också skarva grodtyget med det randiga i ärmarna för att det skulle räcka.Den röda bollfransen som satt på den randiga gardinen skippade jag dock...Röda blixtlås hittade jag också hemma.
Funderade på en broderad groda, men tror att det plastade tyget inte lämpar sig så bra för maskinbroderi med massor av stygn. I stället blev det en applicerad liten bit ur fodertyget fram.
Eller så var jag bara lat, det kanske hade gått bra att brodera också.
Testade att vika ner vindslån på utsidan av blixtlåset överst, för att det inte skall bli ett vasst blixtlås som skaver mot hakan. Jag har sett det på någon köpt jacka, och det verkade smart. Det blev dock inte så lyckat eftersom jag har fodret på kragen att stå upp lite som en dekorativ kant som nu blir tjorvig om man stänger blixtlåset. Man lär sig alltid något nytt...


En grön och en gul t-shirt blev det också. Inte så mycket att säga om dessa.

1 kommentar:

Lowellas tråd sa...

Jättesnygg jacka! Å vilken häftig batman-dress, förstår att den blev poppis hos lill-killen =)