onsdag 23 juni 2010

Batman 6 år!


I dag är det äntligen Ms efterlängtade 6-årsdag, som han har väntat på sedan i januari ungefär...
På önskelistan stod bland annat Batman utklädningskläder och nya foppatofflor-helst Batman.
Intresset härrör sig nog från "Lego-Batman", som för närvarande är hans favorit PS-spel.
Jag är inte så insatt i den världen, men storasyster P skrev ut lite bilder på hur han ser ut.
Resultatet blev detta:


Grå tröja med applikation, helgråa byxor av modell långkalsong. Material är jersey med lycra(muddväv) fråb Stof&Stil, applikation i singeljersey.
Tröjan funkar som vanlig tröja också-inte bara som utklädningskläder. Redan använd på en konsert på storasyster Ls musikläger i dag. Byxorna kan förstås också funka som just långkalsonger eller pyjamas.Slängkappa med huva och öron i någon slinkig polyesterjersey från Kupan. Perfekt för detta ändamål-blank och flygig- men ganska svårsydd och inget att använda till "riktiga kläder".
Jag avstod från att göra mask för ögonen efter att ha hört om en vuxen i bekantskapskretsen som råkade ut för ett mycket allvarligt olyckstillbud iförd batmandräkt med begränsat synfält.
6-åringar behöver definitivt se var de springer. Eller flyger...
Lite problem att få öronen, som är infällda i sidosömmarna på huvan, att stå upp snyggt. De lägger sig lite utåt eller inåt beroende på hur mycket huvan är sträckt. Men det bekymrar inte M.
"Utanpå-kalsonger" i samma svarta tyg med ett skärp av bred resår, att hänga diverse attiraljer i om det behövs.

M verkade nöjd. Han har haft tröjan och byxorna hela dagen, bortsett från konserten då jag övertalade honom att ta ett par shorts i stället för "långkalsongerna". Så fort vi kom hem åkte de på igen! Med jämna mellanrum har han knäppt på sig slängkappan också och fladdrat runt en sväng i huset. Batman-foppatofflorna ville han ha på sig inomhus, han som aldrig brukar använda inneskor. Alltså fortsatte han att ha sina gamla, slitna och urvuxna plasttofflor ute- så att de nya inte skulle bli smutsiga... Få se om det går över, eller om vi måste köpa ett par till?!

1 kommentar:

Fangoria sa...

Nä men vad läckert! =) Förstår att det är en nöjd 6-åring, grattis till honom oxå!
Väskan nedan är ju också så fin, jag önskar jag vågade mig på en väska själv...