måndag 1 mars 2010

Rosa!


Barnens yngsta kusin har fyllt tre år. Det är en charmig liten dam som gillar klänningar och vars favoritfärg är rosa. Vid inventering av tyglagret var det förvånandsvärt magert på rosa. Beställde lite kompletterande tyger från JNY, men inte ens där fanns det särskillt mycket rosa.
En klänning fick det ju lov att bli, men mer vardagsstuk än så mycket festklänning. Lekvänligt och varmt i molnvelour. Tänkte först göra en klockad kjol, men insåg att det skulle innebära olika luggriktning vilket ju inte brukar vara lyckat på velour. Det är första gången jag syr i tryckt velour, och jag måste säga att det inte blev någon favorit. Molnvelouren känndes på något sätt mycket sladdrigare än JNYs enfärgade, och inte alls samma lyster. Så tryckta velourer är inget jag kommer att köpa i framtiden. Lite besviken var jag också på att ingen av de enfägade rosa velourerna matchade molnen. Nåja, klänningen behöver ju inga byxor, den är nog bättre med strumpbyxor.

Ett par tights blev det i alla fall, säkert användbart till något annat befintligt plagg.En fleecekofta i en favoritmodell ur Ottobre 3/2004. Krage och fickfoder av rosa velour, fleecen är amerikansk.

Till sist naturligtvis också ett par knallrosa yllesockar.

4 kommentarer:

Myssel sa...

Vilken härlig klänning!

LillaBarn sa...

Vad mycket fint, Jade skulle bli överlycklig om hon fick så mycket rosa....

Nette/Rostis sa...

härligt mycke rosa!!!

Retro Elephant sa...

En tjusig samling med rosa :)

//Lina