fredag 26 mars 2010

Hufflepuff!


Dotter L fyllde 13 år förra helgen! Hon är en stor Harry Potter entusiast, och beskriver sig som en äkta Hufflepuffare. Riktigt vad det innebär vet jag inte, även om jag läst böckerna. Hur som helst önskade hon sig redan i somras, då jag inför filmpremiären sydde denna Ravenclaw-mantel, en motsvarande Hufflepuffmantel.
Maken stygnsatte broderiet och jag broderade. Men av någon anledning strulade det vid broderingen, så att färgfälten försköts i förhållande till varandra. Vilket jag upptäckte först när märket var klart efter ca 2½ timmes broderande...Tack och lov broderade jag inte direkt på manteln, utan på ett löst tygstycke, men jag hade inte vare sig tid eller lust att börja sy ett nytt. Då räddade storasyster P situationen och satt och bevakade symaskinen och justerade manuellt varje gång något färgfält började hamna snett. Imponerande tålamod!
Men det var en värdefull insats, för utan märke hade det inte alls blivit samma sak. Då hade rocken kunnat tolkas som ett intresse för hockey-Skellefteå AIKs färger är ju också gult och svart.
Storasyster P hade också fixat en egen present till L med HP koppling: Monsterboken om Monster, som finns med på bilden. Mycket tjusigt, med ögon och tänder...

Helt vanliga mjukisbyxor är annars Ls basklädsel, och jag tror det här är par 4 och 5 som jag sytt till henne efter samma mönster.

5 kommentarer:

OttoPippi sa...

Så sött så jag blir tårögd!!! och vilket JOBB (!) du lägger ned!!! Klockren!!! (psst vet inte heller riktigt vad en hufflepuffare (eller vad det heter) är... :-) :-)

Trevlig helg!!

Linda sa...

haha, så coolt! och monsterboken dessutom. Hufflepuff, den smarta tjejen med andra ord :-) (var iofs några år sen jag läste böckerna)
Bra jobb som alltid och kul med barn som kan hjälpa till :)

LillaBarn sa...

Men vilket jobb du lagt ned, jag som tyckte jag var superduktig som sydde en Tingeling outfit åt Jade... Klipp, klipp, sy, sy - klar!

Mannen ska ordna min mejl ikväll, så jag mejlar då!!!

Fangoria sa...

Riktigt snyggt, vilken fin present!

Severus sa...

Går Monsterboken om monster att köpa?? den var väldigt fin!