tisdag 13 juli 2010

Söndagsgodis!


Nej, vi är mycket svenska och lagom och äter godis på lördagar och inte på söndagar.
På söndagar går vi, eller åtminstone jag, däremot sommartid gärna på den stora utomhusloppis som är på Folkparken i Skellefteå.
I söndags hann jag knappt in genom portarna innan det var knäppt...Dottern upplyste mig om att det är en tant som säljer knappar!
Fyra godislådor med knappar hade hon. Sorterade och prydligt i hopknutna på trådar! Inget pris, utan det kunde variera beroende på vilka knappar det gällde. Men inte orkar jag sitta och plocka och leta och försöka tänka vilka jag skulle tänkas kunna behöva. Alltså köpte jag alla fyra lådorna. Två kassar blev det att bära till bilen. Inte jättebilligt, men jag försökte inte ens pruta. Tänk bara allt jobb tanten lagt ner på att sortera och knyta i hop!Och, konstaterade jag när jag bar alla knapparna, skulle jag köpt dem på Tradera eller annan postorder så hade jag nog fått betala samma summa bara för portot, för de vägde en del!
Väl hemma hällde jag ut alla på en bänk i solen för att studera mina fynd. Vilka fantastiska knappar det finns! Jag räknade till åtminstone 275 hopknutna buntar med allt från två till kanske uppemot 30 likadana knappar. Kom av mig lite i bland, för barnen ville också vara med och plocka.
Tanten som sålde undrade lite försynt vad jag skall HA alla knapparna till... Dumt nog kom jag inte på att fråga vad hon har haft dem till. Men med tanke på att det fanns flera varianter av knappar där samma knapp fanns i flera färgställningar så antar jag att de måste komma från någon butik eller syatelje. Jag tror inte de är återvunna från plagg, jag såg inga trådrester bland dem.
Ja, vad skall jag ha dem till? Min knappsamling utökas kan jag bara konstatera. Lite fullare i skåpen, men ganska roligt och vackert för en billig peng!5 kommentarer:

Maria sa...

Åh så härligt!

Lowellas tråd sa...

Säger bara som Nanne Grönvall; Avundsjuk, jag är så AVUNDSJUK!!! =)

OttoPippi sa...

Fynd!!! Nästan oavsett pris :-) :-) Härligt att skåda så grattis!!

Y sa...

vilket sanslöst fynd!

ett tu tre sa...

Åh, vilken skattgömma du har kommit över. Man blir glad bara av att se på dem, tänk då allt fint man kan ha dem till också.