lördag 31 juli 2010

Personligt rekord...

har jag satt den här månaden för antalet blogginlägg. Hela 30 inlägg under juli har det blivit. Mest för att årstiden inbjuder till att sy snabba enkla grejer, t-shirts och sånt. Räknade till 41 bloggade plagg. En del förvisso sydda innan juli, men å andra sidan har jag andra plagg som nyligen blivit klara som ännu är obloggade.
Man skulle ju kunna tro att mängden beror på att jag haft semester, men faktum är att jag jobbat i det närmaste heltid tre av veckorna. Efter en stressig dag på jobbet är det dock perfekt avkoppling att sätta sig vid symaskinen och sy något enkelt plagg som inte kräver så stor tankemöda, och som helst blir klart samma kväll. Och har jag en dag ledig vill jag gärna hinna sy också! Är det regningt ute kan jag trösta mig med att sy. Är det å andra sidan väldigt hett ute, så är det svalt och skönt att sätta sig i syrummet som är beläget i källaren. Ser ni mönstret? Det finns alltid en bra anledning att sy! Eller sticka! Låter lite som missbruk, va?
Visst, det händer att jag sitter och syr längre än jag tänkt. Att jag har ett ständigt begär efter att gå ner i syrummet. Och jag har kanske en toleransutveckling, jag måste sy mer för att få samma kick? Att jag ibland sitter kvar vid symaskinen fast jag börjar få ont mellan axlarna...
Men så alvarliga risker för skador tror jag inte att jag utsätter vare sig mig själv eller andra för genom min sömnad. Och jag hinner faktiskt med en del annat också, en och annan utflykt med familjen har det ändå blivit i sommar. Och rusmedlet sömnad är kanske socialt accepterat, åtminstone i vissa kretsar!

Månadens sista plagg blir tröja och byxor åt G. Sydde först tröjan i Johanna Ahlards skogstyg. Ju mer man tittar desto fler detaljer ser man i trycket! Färgerna gav sedan upphov till ett par joggingbyxor med fickor. Lite långa ärmar och ben, men tack vare muddarna funkar de nu och förhoppningsvis ett bra tag framåt. Det här var kläder som föll lilla G i smaken, de invigdes på en dagsutflykt till Teknikens Hus i Luleå.

7 kommentarer:

Bustråden sa...

Fint set!HJavisst finns det alltid någon anledning att kunna sy!

Y sa...

gravt impad!!

Helena sa...

Det var mycket du har hunnit med i juli! Fin skogstygsdräkt.

Aleisa sa...

Det faller i smaken mig, och vilken som helst människa tror jag! så kan man säga att du en produktiv bloggerska!

Miiaoo sa...

Å en fin blogg som jag har missat! Lägger genast till dig i min lista! Har ju sett ditt alias runt om men inte kikat in förrän nu! Tur att jag gjorde det för här fanns det en hel del roliga och fina saker att inspireras av!! =o)

Lowellas tråd sa...

Jisses vad mycket fint du har producerat under sommaren!Ja, man hittar alltid på en anledning att ta sig en stund vid maskinerna. Det är ju avkoppling fast man ju samtidigt gör lite nytta. Själv brukar jag få lite kramp i "gasfoten", haha =)

Johanna sa...

Oj så snyggt! Och störtcoola byxor, gillar fickorna. Kul att se plaggen på för då ser man ännu bättre hur fina de är:)