måndag 12 april 2010

Klänning till mig


Det är inte ofta jag köper enstaka mönster, tycker att man får så mycket mer för pengarna genom att köpa mönstertidningar. Men nu var jag ute efter ett långärmat klänningsmönster, och det var inte så lätt att hitta. Men den här klänningen ser väl inte särskilt långärmad ut direkt?!
Nej, men det fiffiga med det här mönstret, ett Newlook mönster inköpt på Olssons Tyger, är att det fanns en massa olika kombinationsmöjligheter: tre olika ärmar, tre olika urringningar och två olika kjolar. Med andra ord kan man få till ganska många olika klänningar...
Blev sugen att testa en för eget bruk av ett gammalt, men oanvänt, stadigt bomullstyg. Livet är fodrat med ett gammalt mörkblått lakan. Blixtlås bak+ ett gångveck nedtill. Kragen är också "öppen" baktill. Liten vingärm.
Det är roligt att sy klänningar. Nästan så att jag skulle önska att jag var en flitig klänninganvändare, så att jag kunde sy upp alla olika kombinationsmöjligheterna i lite olika tyger. Vore bra för trängseln i tyghyllorna också.
Men sanningen är att jag nästan aldrig använder klänningar-de blir mera dammiga än utslitna, om man så säger- så det är inte riktigt rimligt att fylla garderoben med sådana. Fast kanske någon till i alla fall...

fram
bak

7 kommentarer:

rino sa...

den här är för fin för att bli dammig, dags att bli klänningsfrälst:-)

Fangoria sa...

Åh den är ju jättefin, du måste använda!

Lowellas tråd sa...

Jättefin klänning, läckert mönster! Håller med dig om att det är kul att sy klänningar, men jag är oxå dålig på att använda dem. Dags att bli klännings-freak nu när du hittat ett så bra mönster med många möjligheter :-)

Linda sa...

ja, men den här måste du ju använda! guud vilket härligt tyg! modellen ser härlig ut också

Y sa...

snygg!!!!!!!!!!! du har så rätt ang jämlikhet. Dessutom är rosa bara en färg

Krajamaria sa...

Så snygg klänning!

Anonym sa...

*** Åhhh en sådan läcker BLÅSA!! ***

Skulle du mot all förmodan vara trött på den---► Köper jag den gärna om måtten är de rätta ;-)


Soliga Lördags Hälsningar

Anette Johansson Vindeln

************************************