lördag 7 november 2009

Mönstrade prästtoppar


Jag har haft nöjet att få sy två stycken prästtoppar/ prästskjortor i smårutiga trikåtyger. En tegelfärgad singeljersey med lycra och en grå tunn och ganska stum interlock med svarta fyrkanter. Mönstret är det samma, men ändå upplevdes den grå mycket mindre, eftersom tyget inte var lika töjbart.
Jag sydde dessa veckan efter att jag sytt denna,till samma beställare, där allt funkade perfekt med kragen. Så jag tänkte att nu har jag äntligen fått in snitsen så att det blir bra på ett enkelt sätt och måtten stämmer. Men tji fick jag! På båda dessa strulade kragen, jag fick sprätta och göra om, och halsmåtten kom att skilja en del. Framför allt berodde det på att jag fått slut på mellanlägg, så jag fick ta ett nytt. Bägge skulle vara elastiska, men de betedde sig inte alls på samma sätt, så plötsligt blev kragen för liten eller för stor. Den varierande töjbarheten i själva tyget spelade säkert också in. Slutresultaten blev som sagt med viss variation, men bägge ändå användbara.
Jag tycker att de diskret mönstrade prästtopparna blev riktigt fina! Lite variation till vitt och svart, men ändå ganska propert. Fast ännu är det ett stort steg till prästskjortor i molntyg, som någon föreslog i en kommentar!


Tack för att jag fick visa livebilder, kära beställare!

3 kommentarer:

Aleisa sa...

wow, man kan vara präst och man kan bara snyggkläd, fina de var, tyckte jag. som sagt ingen stoppar dig, inte ens kyrkan. esto por un refran en mi idioma q dice: "y topó con la iglesia", cdo alguien se ve frenado en sus proectos, pero tu, nanai!

LillaBarn sa...

Snygga! Fast nog tycker jag att molntyget skulle passa bra alltid. Kanske nästa gång...

bokabosus sa...

Kul att få beställning från en präst. De blev lika fina som den förra ;) /Linn