lördag 21 november 2009

Pasteller från 1995


Lilla G gick på kalas förra helgen iförd en härligt (?!) pastellig klänning med sjömansstuk, som jag sydde när storasyster P var liten. Blandningen av sjömansmönster och pastellfärger var lite märklig, och nu känns den måhända ännu mera udda. Men pastellerna kommer igen, var så säker! Utländsk glass tänker jag på, med mycket färgämnen!
Materialet är sweatshirttyg, så den är varm och lekvänlig. Inte så välstruken, dock...
En tjusig detalj är ringen som är fastsydd på den ena kragsnibben, där den andra dras igenom. Den är flätad av remsor i de olika färgerna. Om jag minns rätt var det makens idé och konstruktion. Mönstret i övrigt kom ur någon sytidning som fanns på den tiden.

5 kommentarer:

LillaBarn sa...

Håhåhå, ja pastellfägrerna kommer jag ihåg fast jag trodde de var tidigare än 1995. Tiden går alldeles för fort nu för tiden.... Söt hon var i sin klänning, och sjömansstuket är ju inne igen!

Helena sa...

:-D Trodde att bilden var från typ slutet av -80 början av 90-talet. H&M har ju massor av pastellfärgade kläder nu så det är väl bara att inse att allt kommer igen. Vare sig man gillar det eller ej. Tösen är söt i alla fall!

Aleisa sa...

så retro ser foton ut! det är sånt, jag vet att det är lilla G, men annars tror man det en 90 tals bild. de kommer, och alla dessa 70 tals glada fäger flower power ska tyvärr lämnas borta. klänningen är superfint och lilla sötisen med, en riktig kalsa känsla får man absolut.

od Andulky sa...

Så underbar!!

Aleisa sa...

ups, det vet jag inte om lilla G är som mamman. hoppas inte för posten har nåt på g till G, och det är .........