torsdag 19 november 2009

Jag måste hejda mig...


I ett försök att göra befintliga kläder mera lättmatchade så behövde G ett par bruna byxor. Lite brun velour fanns hemma. Nära den låg också en aprikosrosa färgad velour som jag fick i denna swap, och som jag redan då tänkte kombinera med den bruna. Alltså kunde jag ju inte bara sy ett par byxor, det blev en tunika också, med stjärnapplikation. Utgick från Meedom stl 86, eftersom lilla G var just 86 cm på 18-månaderskontrollen för några veckor sedan. Men, men...Jag har alltid en tendens att förlänga lite både här och där för att kläder inte skall bli urvuxna, så när settet var klart var det ju på tok för stort! Mera 98 än 86 skulle jag tro...
Men ett par bruna byxor behövdes ju till de kläder som passar just nu, så då sydde jag ett mindre par. Och eftersom jag redan blivit så förtjust i tunikan så kunde jag inte låta bli att sy en sådan som passar nu också. Så i stället för ett par byxor blev det två hela set!
Det var också väldigt frestande att sy en rosa stjärnapplikation på byxorna, men där lyckades jag faktiskt hejda mig. De skall ju trots allt matcha andra kläder också!

7 kommentarer:

Aleisa sa...

Jättefina, brun är fint!. och vad vit landskap, det känns redan JUL där upe. kram!

Strömming sa...

Snyggt! Härliga kombinationer och visst är det svårt att hejda sig ibland!!!

Fast Meedoms storlekar är stora så jag förstår att det blev för stort om du förlänge strl 86 åt henne. Om du tittar på de danska storlekarna så är de en storlek större än svenska så en 74 i Meedom motsvarar mer en svensk 80 än en 74! I är 80 cm nu och på henne passar Meedoms 74 helt perfekt! Men nu har hon ju ett ytterligare set att växa i sedan!

Är det snö jag ser på bilden?

Doris_Assar sa...

Har ni snö??? Åh vad jag blir avundsjuk!!! Snygga kläder också!

Heimlaga sa...

Nja, vi hade snö förra veckan, men nu har det regnat bort:(
Men jag skyndade mig att fota när det var dagsljus och snön fanns, därav slarviga bilder...

LillaBarn sa...

Vad fina set! Och SNÖ!!!!! Wow, här är det så varmt att man knappt kan andas...

od Andulky sa...

Jättefint!! Bättre att det är för stort tycker jag, det blir längre användningstid :-).

Äppel Päppel sa...

Hellre för stort än för litet, men min julklänning grämer mig ändå... :) Jättefina set! Kanske kan du ge bort ett set till någon!? Fast å andra sidan så växer ju ungarna så det knakar! Vips så passar de! Trevlig helg!