tisdag 19 maj 2009

Ekopaket!

Nu har jag äntligen fått mitt ekopaket! Äntligen, skriver jag. Det beror inte på att min kompis varit slö, utan på att jag varit bortrest. Kompisen var smart nog att kolla upp om och när jag skulle kunna hämta ut paketet, och väntade med att skicka det tills jag var hemma igen. Anade därför att det skulle ingå någon form av "färskvara". Detta visade sig vara hemodlade rabarber! Dessutom ingick en påse blandade nötter. Signaturplagget var en gullig gul sommarklänning till lilla G, i ett fint tyg med klöver på. Tyget i paketet var också gult! Blommor i mitten och randigt längs sidorna, mjukt och skönt. Gult är en så glad färg!I stället för ett mönster var det med en hel bok om att göra mjuka djur, i många olka tekniker. Den tror jag kan inspirera mina äldre döttrar, senast i helgen syddes det en liten nalle!
Så vem var då detta paket från? Poststämpeln avslöjade att det kom långt söderifrån. Att både tyg och klänning var gula fick mig att tänka på Solig, men det var det inte. Gav upp och kikade på den övertejpade namnlappen på klänningen. VilleValle sade mig tyvärr ingenting, men efter lite research i datorn så visade det sig att paketet kom från Carolina. Hon verkar vara en mångsidigt pysslande tjej , med många strängar på sin lyra! T o m nässelgarn gör hon saker av!
Det är ju också en trevlig bieffekt av swapar, att man får upp ögonen för nya bloggar!

Jag ser fram emot att baka rabarberpaj i morgon! Vi har visserligen egna rabarber också, men som ni kan se så är de än så länge minimala...
Jag lovar att återkomma med livebild på lilla G i den fina klänningen vid annat tillfälle, just nu sover hon.
Tack Carolina för det fina paketet!

2 kommentarer:

Carolina sa...

Vad kul att paketet var uppskattat ;)

Recept på god paj!
Pajdeg: 1,75 dl socker, 6 dl vetemjöl, 250 g smör, nyp ihop till mördeg. Förgrädda pajskalet 10 min 225 g.
Fyllning: 8-10 späda rabarber, 100 g grovhackad vit choklad, 75 g grovhackade valnötter, 1,5 dl strösocker, 1,5 msk vaniljsocker, 2 dl cremefraiche.
Skär rabarbern i cm-stora bitar, blanda m choklad, valnötter, strö- och vaniljsocker samt cremefraiche. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen ca 20 min.

Solveig Lövendahl sa...

Vilket fint paket! Jag känner mig lite smickrad att du tänkte på mig och jag har faktiskt tyget du fick.